Golf met een échte handicap

Sinds een tiental jaar bestaat bij de VVG het project 'Golf met een échte handicap', waarmee de integratie beoogd wordt van mensen met een fysieke handicap in de golfsport.

Tot op vandaag werden verschillende initiatieven genomen en/of ondersteund door de VVG en/of haar clubs:

Samenwerking revalidatiecentrum - golfclub

Dankzij de samenwerking tussen een golfclub en een (revalidatie)centrum in de buurt krijgen patiënten de mogelijkheid om op regelmatige basis te golfen, als onderdeel van hun revalidatie.

UZ Pellenberg - Winge Golf & Country Club
MS-kliniek Melsbroek - Brabantse Golf
KEI Oostende - Koksijde Golf Ter Hille
AZ Dimpna Geel - Golf Club Witbos (opstart)


Initiaties en startpakketten G-golf op Golf Puyenbroeck

Tijdens opendeurdagen worden op Golf Puyenbroeck speciale sessies voorzien voor personen met een beperking. Als vervolg worden ook instappakketten G-golf aangeboden, waarbij spelers in groep een lessenreeks volgen ter voorbereiding om hun golfvaardigheidsbewijs te behalen. Momenteel kent de reeks veel succes bij een groep van doven en slechthorenden. Meer info: golfpuyenbroeck.be.


Mobicart

De vzw Mobicart stelt buggy's ter beschikking aan golfclubs voor minder mobiele spelers en G-golfers, zowel voor eigen leden als greenfee-spelers. Doelstelling is om zo iedereen met een tijdelijke of permanente beperking in staat te stellen de golfsport te blijven beoefenen. Momenteel kan je in 8 deelnemende clubs een Mobicart buggy huren.

De VVG draagt Mobicart een warm hart toe. Om dit mooie initiatief te doen slagen heeft Mobicart jouw gift hard nodig. Doneren kan via "de vrienden van Mobicart". Meer info: mobicart.be.


Androïd 34

Androïd 34 verleent steun aan mindervalide kinderen door de schenking van kwalitatief hoogstaande protheses en biedt via een G-golfschool golf aan mensen met een beperkte mobiliteit. Momenteel worden de trainingen gegeven in Golfclub de l'Empereur. Binnenkort komen zij ook naar Vlaanderen in samenwerking met enkele VVG-clubs.

Ook jouw gift is hier zeer waardevol! Meer info: android34.be.Met de nieuwe beleidsfocus 2017-2020 op dit project wil de VVG deze bestaande initiatieven samenbrengen, structureren en uitbreiden, zodat G-golf een volwaardige G-sport wordt in Vlaanderen die mensen met een beperking begeleidt in het hele proces: van kennismaking met de golfsport tot deelname aan de Paralympics.

Golf doet je handicap vergeten.


Wens je meer info? Tel. 02/752 83 30 of stuur een email naar info@golfvlaanderen.be