Thumbnail pagina

20 jaar GV: een dubbelinterview met onze Partner Van Lanschot

We delen dezelfde kernwaarden: inzetten op duurzaamheid, een langetermijnrelatie, het ontzorgen van klanten, een lokale aanpak...
- GEOFFROY VERMEIRE | LID MANAGEMENTCOMITÉ VAN LANSCHOT

Vl

Tijd voor een terugblik en een vooruitblik met secretaris-generaal Marc Verneirt en Geoffroy Vermeire, lid van het managementcomité bij Van Lanschot België.

Marc Verneirt: "Golf kende een gestage groei met circa duizend nieuwe clubleden elk jaar en twee pieken. In 2013 waren we Sport van het Jaar en leerden we dat reclame maken en ingaan tegen de vooroordelen over onze sport vruchten afwerpt. Wie nu nog zegt dat golf elitair is, kampt echt met vooroordelen van voor 2000. De tweede piek zagen we in 2020-2021 met telkens 3.000 leden erbij. Dit groeitempo kunnen we wellicht niet aanhouden en we kunnen ook niet oneindig groeien in leden omdat we beperkt zijn in oppervlakte en aanbod. Ik ben er wel van overtuigd dat de leden die er tijdens de coronaperiode zijn bijgekomen, zullen blijven. Het gaat vaak om mensen die al langer wilden golfen en nu eindelijk de tijd vonden. Uit het verleden weten we dat wie eens de stap heeft gezet, doorgaans blijft golfen."

Geoffroy Vermeire: “Zoals Marc al zei, is golf geen exclusieve sport, de deuren staan open voor ieder die wil spelen. In andere landen is golf trouwens een echte volkssport. Wat me persoonlijk sterk aanspreekt, is dat je bij een spelletje golf geen tegenspelers hebt, maar dat je met een medespeler het terrein opgaat. Je bent op jezelf aangewezen en speelt samen. Het maakt ook niet uit of je bepaalde golfskills onder de knie hebt. Dank zij het concept van de handicap kan iedereen meespelen. De sport bouwt ook bruggen tussen mensen met verschillende achtergronden.”

Wie golf zegt, zegt ook Van Lanschot, partner van BEgolf, de samenwerking van de Koninklijke Belgische Golffederatie, Golf Vlaanderen en de Association Francophone belge de Golf.


In 2013 waren we Sport van het Jaar en leerden we dat ingaan tegen de vooroordelen over onze sport vruchten afwerpt.
- MARC VERNEIRT - GOLF VLAANDEREN