Thumbnail pagina

Dag van de golftrainer 12 oktober

Kom jij naar onze tweede dag van de golftrainer?

Leren blijft al lang niet meer beperkt tot de tijd op de schoolbanken maar is iets waar je op inzet je leven lang. Golf Vlaanderen wil golftrainers aanmoedigen om hun opleiding niet als een eindpunt te zien en activeren om actief te blijven als trainer in de club of door te stromen naar een hogere opleiding binnen de Vlaamse Trainersschool en organiseert daarom vanaf 2023 2x per jaar de "Dagen van de Golftrainer" met ondersteuning van Sport Vlaandereren en de PGA of Belgium.

Op 12 oktober organiseren wij onze tweede dag van de golftrainer op Golfclub Hasselt.

Logo dag van de golftrainer algemeen

Wat mag je verwachten?

Binnen de trainersopleidingen komt Short game reeds aan bod maar op onze 2de dag van de golftrainer gaan wij nog wat dieper in op dit thema met niemand minder dan Matthew Tipper. Matthew Tipper is een internationaal expert op het gebied van putting, wedging en bunkershots. De spelers onder begeleiding van Matthew verzekerden reeds meerdere overwinningen op het allerhoogste niveau, denk maar aan Adrian Meronk.

In de voormiddag geeft hij een theoretische sessie en in de namiddag wordt de theorie omgezet in de praktijk en tracht Matthew Tipper alles toe te passen op de chipping en putting green.

Na de sessie van Matthew Tipper kan je deelnemen aan een netwerk moment – Shotgun 9 holes wedstrijd op Golfclub Hasselt (dit is geheel vrijblijvend – max 36 spelers)

Hoe ziet het programma er uit?

 • 9u: Ontvangst & wegwijs binnen de VTS
 • 09u30 - 12u00: Theoriesessie: How to create a structure around a successful short game coaching program. The culture and strategies required for sustainable success - Aanvulling op Basistechnieken Initiator Golf & Basistechnieken Instructeur Golf
 • 12u00 – 13u00: Lunch
 • 13u00 - 15u00: Praktijksessie Practical succession on both finesse short game and power wedges - Aanvulling op Trainingspraktijken Initiator Golf & Trainingspraktijken Instructeur Golf
 • 16u:00: Shotgun 9 holes wedstrijd Golfclub Hasselt

  Praktisch

  • 12 oktober te Golfclub Hasselt - Inschrijvingen worden afgesloten op maandag 2 september
  • Alle golftrainers met een diploma initiator of hoger kunnen deelnemen
  • 20 euro inclusief lunch (en netwerkevent) - Via overschrijving naar BE88 6354 2935 0141 met vermelding Naam + Voornaam & Dag van de golftrainer

  Inschrijven

  Wens je deel te nemen, klik hier voor deelnameformulier. Op dit formulier kan je aangeven of je ook wenst deel te nemen aan de 9 holes wedstrijd (max 36 spelers, first comes first served).

  Logosportvlaanderen partner

  Next Gen Trainers

  De “Dag van de Golftrainer” is een deel van het project “Next Gen Trainers”. Dit project wordt ondersteund door Sport Vlaanderen en heeft als doel trainers te motiveren om actief aan de slag te blijven, door te stromen naar verdere opleidingen en in te zetten op levenslang leren.

  Trainers maken op deze dag kennis met het vervolgaanbod van de Vlaamse Trainersschool en thema’s uit de opleidingen worden uitgediept. Daarnaast kunnen zij ervaringen met elkaar uitwisselen wat de kwaliteit en verdere professionalisering van zowel de trainersopleidingen als de golfsector ten goede komt.