;
Thumbnail pagina

VVG komt met vernieuwing Stappenplan

Voor elke beginnende golfer een Startpas

De Startpas is in het leven geroepen voor de startende golfer en wordt aan het begin van de golfcarri?re overhandigd op de homeclub. Het kaartje heeft onder meer als doel spelers aan de club te verbinden en hen snel de golfmicrobe te bezorgen. Bovendien ben je als houder van deze pas verzekerd  op je eigen club ? dit voor zowel lichamelijke ongevallen als burgerlijke aansprakelijkheid - en ontvang je de VVG-nieuwsbrief en het driemaandelijkse Golfvlaanderen magazine in je bus.

VVG-Stappenplan begeleidt elke golfer op weg naar een betere handicap

Met het VVG-Stappenplan krijgen de clubs een instrument aangereikt om hun golfers op elk niveau te begeleiden. Aan de hand van 5 opeenvolgende stappen en bijhorende boekjes trachten we de golfer te begeleiden ?van starter tot professional?.

De eerste stap wordt gevormd door het ?Start to Golf?-boekje, dat de basisbeginselen van golf uitlegt en verduidelijkt hoe je kan starten met de sport. Heb je zin gekregen in meer en wil je beginnen met golf? Dan begeleidt het ?Rabbit boekje? jou in de evolutie van ?starter tot golfer?. Daarna volgen nog het 'Birdie boekje' voor hcp. 36 tot 18, het 'Eagle boekje' voor hcp. 18 tot 4,4 en ten slotte het 'Hole-in-one boekje' voor spelers tot het professionele niveau.

Van 'starter tot golfer' met behulp van het Rabbit boekje!

Dit ?Rabbit boekje? vormt de tweede stap in het VVG-Stappenplan en begeleidt een starter bij zijn lessenreeks in de evolutie tot golfer. Dit aan de hand van 5 opeenvolgende fasen waarbij de Startpas het begin vormt en elke fase je dichter bij het golfvaardigheidsbewijs en de EGA handicap 36 brengt.

Met de Startpas op zak kan je als starter aan de slag met de basisbeginselen van golf. Hierbij adviseren wij regelmatig golflessen te volgen en tussendoor ook zelf te oefenen. Aan de hand van het bijgevoegde lessenschema kunnen alle lessen en vorderingen gemakkelijk bijgehouden worden.

Samen met een ?buddy? ? dit is een speler met ervaring die de speler wegwijs zal maken op de golfclub ? kan de starter vervolgens de baan op om bepaalde golfaspecten verder onder de knie te krijgen. De buddy kan onder meer helpen bij het aanleren van de golfregels en het verklaren van de golfetiquette.

Om vervolgens  door te stromen naar de volgende fase, nl. de  ?baanpermissie zonder buddy?, dienen de vaardigheden en theoretische kennis aangetoond te worden aan een verantwoordelijke op de club. Hierna kan de speler alleen de baan op om op eigen tempo te oefenen.

Is de speler vervolgens klaar voor het behalen van het GVB? Dan kan hij of zij samen met andere starters deelnemen aan de zgn. ?baantest?.

De laatste fase ten slotte houdt het behalen van de EGA handicap 36 in, die verkregen kan worden door deelname aan de Rabbit-wedstrijden. Ben je ge?volueerd van clubhandicap naar handicap 36? Dan kan je vanaf nu naar hartenlust golfbanen in binnen- en buitenland ontdekken!

Kortom: het ?Rabbit boekje? vormt een handig hulpmiddel bij het aanleren van de golfsport. Als starter is het immers belangrijk op je eigen tempo de golfsport te kunnen beoefenen en op een rustige manier verder door te groeien naar je handicap. Het slagen voor de testen en het behalen van het GVB hoeft helemaal niet gepaard te gaan met stress. Golf staat immers gelijk aan ontspannen en genieten! 

In het najaar zullen deze boekjes verkrijgbaar zijn op de clubs.