;
Thumbnail pagina

VVG stappenplan schiet uit startblokken met 14 clubs.

13 clubs gaan vanaf zondag van start met het VVG stappenplan om de beginners meer en beter te begeleiden tot hun GVB.  Jaarlijks starten bijna 5000 mensen met golf maar ongeveer de helft haalt nooit een hcp en stopt. Om deze trend te doen keren heeft de VVG enkele instrumenten ten dienste van haar clubs gemaakt om de starter te motiveren. Belangrijkste engagement van deze clubs bestaat erin te werken met de VVG startpas en om de starters binnen 1 maand op het gras het golfpel te laten proeven met buddy's.  Op deze manier worden de starters zeer snel ondergedompeld in het sociale  leven van de club en krijgen ze de golfmicrobe te pakken. We gaan van start met deze pioniers maar zijn er zeker van snel nog meer clubs te mogen verwelkomen binnen het VVG Stappenplan.
 
de VVG STARTCLUBS zijn:
 
 

- Brasschaat

- Golfschool gent

- Wellington

- Millennium

- Flanders nippon hasselt

- Damme

- Kampenhout

- Brabantse

- Kempense

- Winge

- Wijnvelden

- Drie eycken

- Ieper Open

- Golflife Sterrebeek

 
 
 
Het 'VVG stappenplan' bestaat uit volgende stappen:


Wanneer een persoon besluit te willen starten met golf na een geslaaged golfinitiatie, zal hij/zij volgende stappen van het 'VVG stappenplan' kunnen doorlopen.

STAP 1: STARTPAKKET met STARTPAS

  1. De club biedt Starttogolf-pakketten aan en levert een kant-en-klare startpas in pfd af bij de eerste ontmoeting.
  2. Via deze pdf krijgt de starter zijn federaal nummer en krijgt hij/zij een login voor 'iPass voor starters'. 
  3. Deze pdf staat eigenlijk gelijk aan de stagiairekaart en is enkel geldig op de homeclub.

STAP 2 : BAANPERMISSIE MET BUDDY

Nadat de speler blijk geeft van een aantal basis etiquetteregels te kennen, moet hij zo snel mogelijk de kans krijgen om - onder begeleiding van een ?buddy? - op de golfbaan terecht te komen.  Meestal gaat het om 3-4 holes met buddy in een speelse fun formule. 

STAP 3: BAANPERMISSIE

Wanneer de speler voldoende golfregelkennis heeft ?n wanneer hij bekwaam wordt bevonden om alleen te spelen, krijgt de speler ?baanpermissie?.

Tijdens deze beginnerswedstrijden kan de starter zijn GVB baantest behalen.


STAP 4: GVB en daarna HCP

De speler behaalt het golfvaardigheidsbewijs door een bepaald aantal punten te halen over 9 holes (punten zijn afhankelijk van de lengte van de baan)


De clubs die instappen in dit Stappenplan, verkrijgen het label 'VVG Start Club' en zullen het opvolgingssysteem 'iPass voor Starters' ter beschikking krijgen.