;
Thumbnail pagina

?Waarom betaal ik federale bijdrage?

Elk lid van een club in Belgi?, ook al heeft dit lid al een federatiekaart uit het buitenland, is verplicht een Belgische federatiekaart te nemen. Rechtstreeks aansluiten bij de federatie is niet voorzien in Belgi? maar de clubs hebben wel de mogelijkheid om naast de full federatie kaart de zgn. tweekleurige kaart aan te bieden voor greenfeespelers. Als beginner is er de startpas en voor de jeugdspeler is er de federatiekaart aan junior tarief.

Uw jaarlijkse bijdrage omvat 2 bedragen waarvan ??n bestemd voor de Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en het tweede bestemd is voor de Vlaamse Vereniging voor Golf (V.V.G.). Deze vormen de werkingsbudgetten van de 2 Verenigingen. De KBGF staat in voor de internationale en nationale golfsport en de VVG staat in voor clubondersteuning, diensten aan de golfer en begeleidt op sportief vlak kids tot elitespelers.

De 10 belangrijkste voordelen van uw federatiekaart?

1. Uw Golfpaspoort

Deze kaart is vooreerst uw wereldwijde golfpaspoort. Dus om een federatiekaart te verkrijgen dient u lid te zijn in ??n van de golfclubs maar dat kan zowel een golfschool zijn als een 9 of 18-holes baan.

Elke greenfeespeler dient over een federatiekaart te beschikken. Zgn. zwarte golfers (spelers zonder federatiekaart) zijn niet gedekt en een buitenlandse greenfeegolfer die een federatiekaart heeft van bv. Spanje of Nederland dient bij een ongeval beroep te doen op de polis van dat desbetreffende land.

Zonder federatiekaart zal de club waar u een greenfee wil spelen u niet toelaten. Op vertoon van uw federatiekaart onvangt u bij uw homeclub gratis het golfregelboekje.

2. U Golft veilig

Via Ethias zijn alle houders van een federale kaart verzekerd via de golfpolis van de Vlaamse Vereniging voor Golf. Deze verzekering is wereldwijd geldig en dekt zowel burgerlijke aansprakelijkheid als lichamelijke ongevallen.

Ook als beginner dient u zich te registreren door de aankoop van een startpas. Wanneer u start op een club en u bent langer actief dan 1 maand, dient uw club minstens een startpas aan te vragen. Deze kaart geeft u alle voordelen van een gewone federale kaart behalve dat ze enkel geldig is op uw homeclub.

3. Uw Handicaphistoriek

Via de federale database zal uw spelniveau dwz uw handicap steeds actueel gehouden worden. Zonder federatiekaart kan u geen GVB bekomen noch een Hcp hebben.

4. Uw gratis toegang tot een uniek platform voor golfend Europa:
iGolf interactive

VVG heeft de laatste jaren een IT-platform uitgebouwd met tal van functies en toepassingen. De handicap kan op elk moment geconsulteerd worden, de golfer kan inschrijven voor wedstrijden, een les boeken, resultaten bekijken, reserveren op een andere baan en heeft alle clubgegevens op zak.
Dit systeem is uniek in Europa en kent meer dan 3 miljoen bezoeken/sessies per jaar wat neer komt op meer dan 25 miljoen paginaweergaven per jaar. De 37000 golfers gebruiken dit platform dus zeer intensief.

5. Uw VVG-App gratis voor iOS en Android

Sinds 1 maart 2015 is het iGolf platform aangevuld met de gratis VVG-app voor mobiel gebruik.

De App geeft de golfer alle functionaliteiten van i-Golf interactive aangevuld met enkele specifieke App instrumenten zoals GPS, telefoon, mail , sociale media, leaderboards, badges als beloning in wedstrijden, test jezelf op de driving range, ? .

De clubs kunnen tal van toepassingen bouwen op het platform, zo zijn er zelfs mogelijkheden om reservaties digitaal te betalen via de smartphone.

6. Uw intelligente federatiekaart

Daarenboven wordt dit platform, op dit ogenblik, in samenwerking met de Koninklijke Belgische Golf Federatie aangevuld met een intelligente federatiekaart waardoor de golfer zich eenvoudig zal kunnen identificeren voor toegangscontroles en wedstrijden. De club kan op eigen initiatief de kaart ook gebruiken als betaalmiddel. De golfer kan ?credits? hebben via deze kaart voor verbruik aan de ballenautomaat, de bar, ? .

7. U blijft op de hoogte van golfnieuws

U ontvangt gratis het driemaandelijkse Golfvlaanderen magazine thuis.

U ontvangt de VVG-nieuwsbrief in uw mailbox.

VVG is actief op haar website en sociale media zoals Facebook en Twitter. Volg onze facebookpagina om als eerste ge?nformeerd te zijn over de uitslagen van onze profspelers.

8. Uw clubsoftware

VVG geeft aan elke VVG-club gratis de software om leden- en wedstrijdbeheer te kunnen uitvoeren. Dit professionaliseert onze clubs en maakt de secretariaten effici?nt.

9. U kan deelnemen aan onze wedstrijden

Zowel recreatief als competitief is er een ruim aanbod aan wedstrijden. Er is de Beker van Vlaanderen, de Dames Trofee ?n de Senioren Trofee die je al kan meespelen vanaf hcp 36.

Er zijn Kids wedstrijden voor 6-12 jarigen, de Junior Trofee voor de jeugdspelers die nog niet aan Junior Tour kunnen deelnemen en op competitief vlak biedt VVG tal van Kampioenschappen van Vlaanderen. Elke leeftijdscategorie heeft zijn of haar kampioenschap.

Ook de KBGF heeft een aanbod voor de betere amateurspelers in Federal Tour, Senior Tour, Kids Tour, Junior Tour en natuurlijk de Interclubs.

Daarenboven krijgt u gratis toegang op de internationale profwedstrijden in Belgi?. Zo is er een Challenge Tour Event, Alps Tour, en Letaccess Tour in Belgi?. U kan dus komen supporteren voor uw pro of pro?tte.

10. Wat doet de VVG nog voor jou, je club en de golfsport?

Promotie van golf, Start to Golf campagne, Golf on the Road, opleiding voor clubs en trainers, bijscholingen, infosessies, jeugdsportfonds voor de clubs, Golf & Toerisme, golfregelboekje, publicaties, talentontwikkeling, kids trainingen, regionale trainingen, stages, VVG topsportschool, Top Golf Vlaanderen, Be Gold olympische programma, Golf & Milieu, Golf & Gezondheid, Golf op school, Golf met een ?chte handicap, Golf & Ethiek, Fairplay acties, golfontwikkeling, reglementeringen, erkenning van clubs, tucht, doping, clubondersteuning, ?