Thumbnail pagina

Hoe aangifte doen

Untitled design 5 min

Hoe aangifte doen voor een ongeval?

Wat moet je doen als speler?

 • Ga binnen de 3 dagen naar een arts voor een medisch onderzoek en attest.
 • Neem, zo snel mogelijk, contact met je homeclub. Zij hebben alle formulieren en doen de aangifte.
  Gebeurde het ongeval op een andere club dan je homeclub? Dan dien je een vaststelling van ongeval (ingevuld door de club waar je op bezoek was) in te dienen bij je homeclub.
 • De homeclub doet al het nodig via Golf Vlaanderen. Rechtstreeks contact nemen met AXA of Golf Vlaanderen is niet nodig, jouw homeclub doet het nodige.

Wat moet de club doen?

Er zijn 3 mogelijkheden :

A) Een Lichamelijk Ongeval (LO) van een eigen lid (op de homeclub of elders gebeurt)

   De club vult het aangifteformulier in (zeker ook familiale verzekering melden). De club voegt het medisch attest toe van het slachtoffer. zij voegt de vaststelling van de andere club toe als uw lid aan het greenfeeën was. De club stuurt deze door aan golfvlaanderen.be en geef een kopie mee aan het slachtoffer

   B) Een ongeval Burgerlijke Aansprakelijkheid aan derden met betrekking tot beoefening van golf op uw club.

   De club vult het aangifteformulier in samen met het slachtoffer (een derde) (zeker ook familiale melden). De club stuurt deze door aan golfvlaanderen.be en geef een kopie mee aan het slachtoffer

   C) Een greenfeespeler met LO op jouw club


   De club maakt een ‘vaststelling ongeval greenfeespeler’ op en geeft dit mee met de greenfeespeler (=het slachtoffer). Hij/zij moet dit aan de homeclub overhandigen en de homeclub zal de aangifte doen.