3 type federatiekaart


Aansluiting federatie

Een aansluiting bij de golffederatie is in België niet mogelijk zonder aansluiting bij een golfclub. Maar weet dat er een zeer brede waaier is in aanbod en dat de clubs 3 types federatiekaart ter beschikking hebben, zodat een jaartarief mogelijk is vanaf enkele tientallen Euro’s voor een ‘greenfee-lidmaatschap’ tot het klassieke ‘full membership’.

Na het afsluiten van je lidmaatschap vraagt de club jouw federatiekaart aan bij de Koninklijke Belgische Golf Federatie en krijg je ze via de post thuis verstuurd.

België telt 3 golffederaties: de Koninklijke Belgische Golf Federatie (KBGF), Golf Vlaanderen voor de Vlaamse golfclubs en AFGolf voor de Waalse golfclubs.

De federatiekaart zal dus KBGF-GV zijn indien je bent aangesloten bij een club in Vlaanderen of KBGF-AFGolf indien bij een Waalse club. Bij een club in het Brussels Gewest is er de keuzemogelijkheid.

Er zijn 3 types van de federatiekaart, afhankelijk van de aanwezige infrastructuur zal een club type A en/of B en/of C kunnen aanbieden.

Type A kan aangeboden worden door clubs die beschikken over minstens 9 holes Qualifying. Dit type wordt meestal gekoppeld aan het full lidmaatschap bij een grote club. Zij kunnen daarnaast ook type B en C aanbieden, indien ze over een driving range beschikken, en daarmee een alternatief lidmaatschap creëren.

Type B wordt aangeboden door de clubs die beschikken over een driving range en holes (zonder minimum aantal). Meestal zijn dit de golfscholen met 9 korte holes of 6 holes. Zij kunnen indien gewenst ook een type C aanbieden om te gaan differentiëren in de aangeboden lidmaatschapsformules.

Type C is de federatiekaart die aangeboden wordt door clubs die enkel beschikken over een driving range. Zij kunnen enkel dit type kaart aanbieden.


C-kaart voor de sporadische golfer of golfschool-golfer

Het type C-kaart laat de clubs dus toe aangepaste lidmaatschapsformules te ontwikkelen zodat je lid bent van de club, maar enkel van bijvoorbeeld de oefenfaciliteiten of de driving range en dus niet van de baan.

Het tarief van zo’n ‘greenfee-lidmaatschap’ ligt hierdoor een stuk lager en je betaalt enkel bij wanneer je daadwerkelijk een ronde speelt. Je betaalt m.a.w. een greenfee op je eigen club.

Ideaal wanneer je maar af en toe de baan op kan of als je graag steeds andere banen speelt en ontdekt.

Je kan met dit type federatiekaart ook terecht bij andere golfclubs én je bent officieel aangesloten bij de KBGF en Golf Vlaanderen. Je geniet - net als met een federatiekaart type A of B - van alle diensten zoals de Golf Vlaanderen App met online reserveren en betalen van teetimes, deelname aan de Golf Vlaanderen wedstrijden, verzekering bij golfongevallen en alle communicatie zoals Golf Vlaanderen Digitaal en het BEgolf magazine in je bus.

Hieronder vind je een overzicht van de clubs die de federatiekaart type C aanbieden en de link naar meer info betreffende tarieven en dergelijke.CLUB

LIDMAATSCHAP MET FEDERATIEKAART TYPE C

MEER INFO

(link naar clubwebsite)

Atgolf Vlaanderen

Normaal lidmaatschap

(deze club werkt enkel met type C)

http://www.atgolf.be/index.php?lang=nl

Golf Centrum Ranst

Club free golfer

http://cleydaelgolfcentrum.be/club-free-golfer/

Golf Practice Sint-Genesius-Rode

Normaal lidmaatschap

(deze club werkt enkel met type C)

https://www.golfpracticersg.be/nederlands/tarieven/

Golf Puyenbroeck

Handicapregistratie vrije golfer

http://golfpuyenbroeck.be/wp-content/uploads/2018/01/Golf_Tarieven_Brochure-2018.pdf

IGTC

(Kempense Golfschool)

Basic lidmaatschap golfschool

https://www.kempensegolf.be/info/lidmaatschap/Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief