3 type federatiekaart

Naast de naamswijziging werden, tijdens de Algemene vergadering van november 2017, de statuten van zowel KBGF, AFGolf als Golf Vlaanderen aangepast waardoor de clubs hun lidmaatschappen vanaf 2018 beter kunnen differentiëren. Deze wijziging werd met 89% meerderheid goedgekeurd. Een sterk draagvlak was dus aanwezig.

De clubs krijgen vanaf heden de mogelijkheid om tot 3 types licenties aan te bieden. Naargelang de aanwezige infrastructuur kan de club vanaf heden beslissen een lidmaatschap te koppelen aan een specifieke licentie. De type licentie zal zichtbaar zijn op de federatiekaart en op de ledenfiche van de spelers.

A clubs (9 holes Qualifying of groter) kunnen naast de A licentie ook B en C licenties afleveren indien ze ook over de B of C infrastructuur beschikken.

B clubs (driving range met holes) kunnen naast de B licentie ook C licenties afleveren indien ze ook over een C licentie beschikken.

C clubs (driving range) leveren C licenties af.

De federaties stellen deze instrumenten ter beschikking aan de clubs om beter in te spelen op de steeds in evolutie zijnde golfmarkt.

De clubs zijn vrij om al dan niet gedifferentieerde lidmaatschappen te voorzien in hun aanbod. Ook het greenfeetarief kan wijzigen naargelang type licentie (A,B of C). De clubs zijn immers vrij hun greenfeebeleid te bepalen. Contacteer dus de club om hun beleid en aanbod te kennen tov de verschillende types licentie gekoppeld aan uw federatiekaart.
Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief