Back to school! Ook op de VVG-topsportschool wordt vandaag de afslag gegeven van het gloednieuwe schooljaar

dinsdag 01 september 2015 # topsportschool
Ook de VVG-Topsportschool in Hasselt opent vandaag haar deuren voor het gloednieuwe schooljaar! Enkele oude én nieuwe gezichten combineren er ook dit schooljaar golf met hun studies. Klik door om de namen van de leerlingen 2015-2016 te bekijken.
De leerlingen voor 2015-2016 zijn:

  • Seppe Van Hondeghem (Keerbergen G.C.)
  • Kristof Ulenaers (Limburg G.&C.C.)
  • Shasa Decker (Keerbergen G.C.)
  • Max Peerbooms (Fl. Nippon G.&B.C. Hasselt)
  • Lowie Verbeke (G.&C.C. Oudenaarde)
  • Elsie Verhoeven (Koninklijke G.C. van België)
  • Charles Mortier (R. Zoute G.C.)


De VVG-Topsportschool is dé plek bij uitstek om golf met je studies te combineren! Echter, starten kan je alleen als je aan bepaalde selectiecriteria voldoet, te vergelijken met een soort "ingangsexamen". Bovendien moet je deze criteria elk jaar behalen om je carrière in de school te mogen verderzetten en moet je erg gemotiveerd en gedisciplineerd zijn om de top te bereiken op zowel golf- als studievlak!

De Topsportcommissie van de VVG beslist over het al dan niet voldoen van de kandidatuur aan de criteria. De VVG vraagt daarna een topsportstatuut aan bij de selectiecommissie www.sport.vlaanderen waarin oa. www.sport.vlaanderen, ministerie van onderwijs en sport en BOIC zetelen.

Je zit immers niet zomaar in de topsportschool, als leerling heb je de ambitie om een professionele golfcarrière uit te bouwen na je studies. De doelstelling van onze school is om ambitieuze talentvolle golfers een optimale begeleiding en de nodige faciliteiten te bieden om hun topsportambities waar te maken én gelijktijdig de mogelijkheden te behouden om hun toekomst op studievlak te realiseren.

Als leerling krijg je het statuut van topsporter met recht op een aantal gewettigde afwezigheden voor deelname aan internationale wedstrijden en stages onder leiding van de VVG en/of de Nationale federatie. Naast de algemeen vormende vakken, gespreid over 20 lesuren per week, krijg je ongeveer wekelijks 16u specifieke topsporttraining. De eindtermen in het studieprogramma kunnen aan een sneller tempo bereikt worden (20u i.p.v. 32u) dankzij de kleinere klassen en de intensieve studiebegeleiding.


Veel succes én goede moed aan alle leerlingen aan het begin van dit nieuwe schooljaar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief