Bezoek de Belgian Challenge Open in Cleydael en win één van de 2500 publieksprijzen

maandag 16 juni 2014
Van 19 tot 22 juni gaat de Belgian Challenge Open door te Cleydael. Kom zeker supporteren voor één van de Belgen en wie weet wint u één van de 2500 publieksprijzen. Het enige wat u moet doen is bij de eerste 2500 bezoekers ter plekke zijn. Inkom is gratis en op zaterdag en zondag zijn er golfinitiaties tussen 12.00 en 16.00uur.

Het is de enige gelegenheid om in België de Challenge Tour spelers in actie te zien. Kom dus zeker supporteren voor één van de Belgen, oa. Christopher Mivis en Pierre Relecom zullen er hun ranking in de Europese Order of Merit verdedigen.

De Europese Challenge Tour (CT) is een wedstrijdcircuit voor golfprofessionals. De organisatie ligt in handen van de Europese PGA Tour.

In 1988 werd de Challenge Tour gestart onder de naam Satelite Tour. Op de Challenge Tour kunnen spelers ervaring opdoen en via deze tour kunnen zij zich kwalificeren om aan de Europese PGA Tour mee te doen, hetgeen het hoogste niveau in Europa is. 

De huidige naam werd aan het begin van seizoen 1990 geïntroduceerd. Alle spelers die prijzengeld verdienen op de Challenge Tour, staan op de Order of Merit van dat jaar. De spelers die aan het einde van het jaar in de Top-15 staan, krijgen automatisch een spelerskaart voor de Europese PGA Tour voor het komende seizoen.

In 2005 werden de promotieregels aangepast. Het werden de top-20 en daaraan werd toegevoegd dat spelers die 3x winnen in één seizoen, ook een kaart voor de Europese Tour krijgen. De top-15 komen in een categorie die bijna alle toernooien van de Europese Tour kunnen spelen, de nummers 16-20 komen in een lagere categorie.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief