Body Awareness en 3D-analyse naar blessurepreventie toe

maandag 30 september 2013 # topsportschool
In de VVG Topsportwerking was er opnieuw een workshop naar de VVG Coaches toe met Ryan Lumsden over 3D-analyse naar blessurepreventie toe, Martin Joyce over trainingtools (Trackman) en Orlaith Buckley over lichaamsgewaarwording. Orlaith gaf er samen met de vaste fysio van de VVG Topsportwerking Koen Marx informatie over het nut van body awereness drills.

Van 1/10-3/10 waren er screenings van onze topsporters en de spelers uit Topgolfvlaanderen. Oa. Thomas Pieters zal er feedback krijgen naar blessurepreventie toe. Deze experten volgen nu al enkele jaren onze spelers en kunnen zo in samenspraak met de persoonlijke omkadering van de speler hun evolutie opvolgen.

Martin Joyce is Head Coach van het Victorian Institute of Sport .  Ryan is verbonden aan het Australian Inst. of sports en het Melbourne Golf Injury Clinic . Martin en Ryan werken alle geruime tijd samen en zijn verantwoordelijk voor de uitbouw van de Victorian Institute of Sport programma van de nationale en elite squadspelers.


Orlaith Buckley werkte via de Ierse Golf Federatie onder andere met toppers zoals Rory Mcilroy en de topamateurs Lisa en Leona Maguire. Zij wrkt ook als vaste Fysio op de European tour voor Seniors. 


fotos : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152316781603438.1073741869.42848733437&type=3&uploaded=39

rechts Martin Joyce

Ryan Lumsden (links)

 

Orleith Buckley (links)

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief