De Ethias Kids Trofee, fun verzekerd!

vrijdag 17 februari 2017
In 2017 kunnen we traditiegetrouw blijven rekenen op onze hoofdpartner Ethias. Ook wel bekend van de Ethias Kids Trofee, waar elk golfertje een leuke prijs krijgt en dus een winnaar is!
De Ethias Kids Trofee is toegankelijk voor jeugdspelers geboren tussen 2005 en 2010 en wordt in zones gespeeld om zo ook het rijcomfort van de ouders te verhogen. De kindjes van 7-10 jaar kunnen reeds deelnemen vanaf hcp. 54 (min.baanpermissie), kinderen van 11-12 vanaf hcp.45. Net zoals andere jaren staat de "fun" factor bij de Ethias Kids Trofee centraal.Om nog meer te kunnen inspelen op de "fun" factor van jonge spelertjes, kreeg de VVG Kids Trofee in 2016 enkele veranderingen mee. Sinds 2016 bestaat de VVG Kids Trofee uit twee luiken: de 'Ethias Kids Trofee' en de 'VVG Kids U12-U14'. Het eerste luik is toegankelijk voor jeugdspelers, geboren tussen 2005-2010, het tweede luik is voor de iets oudere kids die geboren zijn tussen 2003 en later. De veranderingen in de Kids competitie zijn er gekomen als antwoord op de verminderde wedstrijddeelname van deze doelgroep. Terwijl de 'Ethias Kids Trofee' de focus legt op het "fun" aspect en het opdoen van wedstrijdervaring, is het U12-U14 luik meer gericht op competitie en het hoge fairplay-gehalte.

Bij de Ethias Kids Trofee worden er in 4 zones drie kwalificatiewedstrijden voorzien. Er wordt in 3 categorieën gespeeld, categorie 1: max. hcp. 45, categorie 2 & 3: max. hcp. 54. Nadien wordt er een eindrangschikking opgemaakt waar de laureaten van de verschillende categorieën op 2 september in de grote finale mogen aantreden. Dit jaar zal het Kampioenschap van Vlaanderen Kids op Golf & Country Club De Palingbeek betwist worden.

Elk jaar opnieuw bevat deze wedstrijd boordevol talent en gemotiveerde spelertjes, samen met Ethias kijken we al uit naar een nieuw seizoen!

Hoe schrijf je je in?

Surf naar www.golfvlaanderen.be en klik op wedstrijdkalender. Hier krijg je een duidelijk overzicht van wanneer je je voor welke wedstrijd kan inschrijven.

We kijken er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen!


Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief