Eerste sessie van de Marshal-opleiding

vrijdag 22 november 2013 # opleidingen/bijscholingen
Op 21 november organiseerde de Vlaamse Vereniging voor Golf de eerste sessie van de Marshal-opleiding. Vanuit alle hoeken van Vlaanderen kwamen marshals, starters, captains, managers, voorzitters, etc… naar de Brabantse Golf.

Tijdens de opleiding/workshop gaven we aan de aanwezige marshals richtlijnen mee die nodig zijn om tot een goed functionerende marshaldienst te komen. De cursisten vullen deze individueel in naar de behoefte van hun eigen golfclub. 

Eerste sessie van de Marshal-opleiding is voorbij

Op 21 november organiseerde de Vlaamse Vereniging voor Golf de eerste sessie van de Marshal-opleiding. Vanuit alle hoeken van Vlaanderen kwamen marshals, starters, captains, managers, voorzitters, etc… naar de Brabantse Golf.

Vaak zijn leden van een golfclub marshal geworden 'omdat ze graag wat terug willen doen voor de club'. Ze vinden het leuk om met mensen om te gaan en geven graag adviezen. De kwaliteit van de marshal zegt vaak veel over de organisatie en structuur van de club. Maar… goede bedoelingen alleen blijken vaak niet voldoende voor succes. Een aantal valkuilen kunnen eenvoudig vermeden worden met een goede voorbereiding en weloverwogen beslissingen.

Tijdens de opleiding/workshop gaven we aan de aanwezige marshals richtlijnen mee die nodig zijn om tot een goed functionerende marshaldienst te komen. De cursisten vullen deze individueel in naar de behoefte van hun eigen golfclub. Gedurende de ochtendsessie zetten we de deelnemers aan het werk zodat ze actief meedenken aan het gehele proces met thema’s zoals: ‘hoe organiseren we een marshaldienst?’ en ‘wat zijn de rollen en taken van de marshal?’.

In de namiddag kregen de cursisten een gedeelte over communicatie onder leiding van Rudy Heylen en nadien hebben we met Leo Witvrouwen een wandeling gemaakt over de course waar we enkele cruciale regels hebben toegelicht.

De dag afsluiten deden we met een kop koffie in het clubhuis. De cursisten waren heel enthousiast en positief over wat ze hebben geleerd en nu is het aan hen om deze zaken verder uit te bouwen in hun eigen vereniging. Veel succes!

Wij bedanken iedereen die heeft deelgenomen en uiteraard ook de lesgevers!

De volgende sessie van februari is reeds VOLZET, wij plannen er die periode nog één. Heeft u interesse? klik hier!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief