George Mackechnie benoemd tot Head Coach Golf Vlaanderen

dinsdag 18 juni 2019
“Believe in Basics” is al jaren hét motto van de topsportwerking van Golf Vlaanderen. Met de aanstelling van George als Head Coach gaan we terug naar die basics waarbij er duidelijk één aanspreekpunt is aangaande de golftechnische visie van Golf Vlaanderen.

De Head Coach zal de verschillende ontwikkelingsprogramma’s beleidsmatig aansturen met de Technisch Directeur Topsport, Karine Guerman. Hij is ook verantwoordelijk voor de communicatie met de verschillende privé pro’s én hij is het aanspreekpunt voor de Nationale performance coach Michel Vanmeerbeek.

Als bruggenbouwer zal dit ertoe leiden dat er steeds een eenduidige visie is rond het ontwikkelingsproces van elke speler en waarbij de speler centraal staat. De speler continu laten ontwikkelen in zijn of haar carrièreplanning is en blijft het einddoel.

Voor de uitvoering van de verschillende ontwikkelingsprogramma’s blijven we steunen op:

  • · George Mackechnie verantwoordelijke Top Golf Vlaanderen /18+
  • · Ellen Smets Verantwoordelijke Topsportschool
  • · Frank Dhondt Verantwoordelijke Regionale Trainingen met Patsy Van Baarle, Dany Vanbegin en Manuel Willems
  • · Ellen Smets Verantwoordelijke Kids Trainingen met Laurence Herman, Raf Vanbegin, Frederik Van Hove, Manuel Willems
  • · Patsy Van Baarle Verantwoordelijke Ggolf

Deze GV Coaches worden bijgestaan door de experten Koen Marx (kiné/fysio), Jan Dierens (mentaal), Hilde Van Oycke (fysiek) en de internationale experten Ryan Lumsden (biomechanics en stats verbonden aan het Australian Institute of Sport) en Orlaith Buckley (Kiné/Fysio oa. verbonden aan de European Tour).

Wie is George Mackechnie?

George (21/12/1976) werkt als pro sinds 1997. Hij volgde zijn opleiding aan de Gleneagles Golf Academy en in Nairn Golf Club (Schotland), voordat hij in het jaar 2000 naar België verhuisde. George is momenteel werkzaam op G&CC De Palingbeek en hij is naast Top Golf Vlaanderen coach vanaf heden Head Coach Golf Vlaanderen. Hij is zowel specialist in het gebruik van de PuttLab, als een gediplomeerde instructeur voor de Aimpoint Green Reading-methode. Wat zijn lesmethodes betreft, blijft George constant innoveren. Deze innovatie bestaat uit het gebruik Shots to Hole en andere statistische data, digitale meettoestellen zoals Trackman en lesmethodieken zoals ‘de kalibratie’.

De Topsportstructuur Golf Vlaanderen schematisch

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief