Greenkeeper met passie, dan zijn volgende opleidingen misschien iets voor jou.

dinsdag 10 oktober 2017
Iedereen speelt graag op een golfbaan in
topconditie en om dit te kunnen hebben wij onze greenkeepers nodig. Daarom
organiseert Praktijkcentrum Sport & Golf in samenwerking met de
Greenkeepers Association of Belgium (GAB) en de Vlaamse Vereniging Voor Golf
(VVG) in najaar 2017 en voorjaar 2018 twee opleidingen voor greenkeepers met enige ervaring.

Bent of kent u een greenkeeper met enige ervaring en bij voorkeur een groene opleiding, in het najaar 2017 wordt een vierdaagse cursus onderhoud golfbaan georganiseerd. Deze cursus is praktijkgericht en leert u meer over nut en noodzaak van onderhoudsmaatregelen en over de inzet, afstelling en werking van machines. Elke lesdag bestaat uit een combinatie van ‘binnen en buiten’. Door goed kijken, voelen en soms ruiken leert u de grasmat ‘lezen’. Grassen, onkruiden, ziekten en bodemkenmerken vertellen u hoe de grasmat ervoor staat, welk onderhoud nodig is en wat de specifieke aandachtspunten zijn. De cursus is ideaal om binnen het vak als greenkeeper te groeien en basis te leggen voor eventuele verdere specialisatie.

Bent of kent een Greenkeeper met wat meer ervaring en assistent hoofdgreenkeeper met opleiding TSO, BSO die zich wat verder wil ontwikkelen hiervoor wordt in het voorjaar 2018 de cursus Grasveldkunde voor de golfbaan aangeboden. In deze 5-daagrse cursus leert u meer over groei, vitaliteit en eigenschappen van golfgrassen en de ecologie van grasvelden. Belangrijke aspecten van bodem, waterhuishouding en bemesting worden uitgediept en aan de hand van kengetallen, laborapporten en eigen veldwerk. In een combinatie van theorie en praktijk krijgt u beter inzicht in de samenhang tussen de grasmat en de verschillende groeifactoren. U leert de grasmat en toplaag systematisch beoordelen voor de korte én de langere termijn. Hiermee kan u keuzes in onderhoud en bemesting beter onderbouwen en krijgt u meer grip op de kwaliteit van uw greens, tees en fairways.

Heeft u interesse, wil u zich inschrijven of wenst u meer informatie neem zeker eens een kijkje op de volgende website: http://www.greenkeepersbelgium.be/category/news/

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief