Guido Geeurickx (Brabantse Golf) en Marleen Nijhof (R. Antwerp G.C.) winnen Kampioenschap van Vlaanderen Senioren 2011!

woensdag 15 juni 2011
Na een prachtige tweedaagse in R. Ostend G.C. is de felbetwiste titel van het 'Kampioenschap van Vlaanderen Senioren' naar Guido Geeurickx (Branbantse Golf) en Marleen Nijhof (R. Antwerp G.C.) gegaan. Klik hier voor een verslag en de complete uitslagen!

Na een prachtige tweedaagse in R. Ostend G.C. is de felbetwiste titel van het 'Kampioenschap van Vlaanderen Senioren' naar Guido Geeurickx (Branbantse Golf) en Marleen Nijhof (R. Antwerp G.C.) gegaan.

 

Guido Geeurickx (77 - 75, +12) won met een comfortabele voorsprong van zes slagen van zijn naaste achtervolger, Pierre Verhaegen (Keerbergen G.C.) (80 - 78, +18). Michel Luja (R. Ostend G.C.) - die de grote afwezige was tijdens de prijsuitreiking - had de beste Net-score.

Bij de dames had de winnares zelfs 7 slagen voorsprong. Runner-up na Marleen Nijhof (74 - 75, +9) werd hier Yvonne Fleury (Cleydael G.C.) (78 - 78, +16). Marleen Nijfhof won ook de prijs van Best Net, maar vanwege de cumul ging deze naar Veronique de Broqueville (R.G.C.B.).

 

In de categorie van de Supersenioren Heren was de overwinning voor Jan Hoogstrate (Rinkven G.&C.C.) met een score van 161 (82 - 79). Met dezelfde eindscore, maar jammer genoeg een mindere laatste ronde, was de tweede plaats voor Emiel Boree (Cleydael G.&C.C.) (80 - 71).

Bij de Supersenioren Dames was de sterkste in het zijkampioenschap de tweede in het totaalklassement, Yvonne Fleury.

 

Omdat de VVG dit jaar haar 10-jarig bestaan viert, voorzien zij op elk kampioenschap in 2011 extra '10 jaar VVG' prijzen. Zo was er een Longest Drive Heren en Dames. Winnaars waren Kam Tong Cheng (Cleydael G.&C.C.) en Lucia De Lee (Limburg G.&C.C.) De Nearest to the Pin bij de Heren ging naar Christian Hovelinck (R. Latem .G.C.) en bij de Dames naar Véronique Dermaux (R. Zoute G.C.).

 

Kortom, het was weeral een geslaagde editie van het 'Kampioenschap van Vlaanderen Senioren'. En dat ook mede dankzij twee onverwachte gebeurtenissen... Want wat zou je 2 (!) 'hole in ones' op evenveel dagen tijd anders noemen? Marion De Witte (R. Latem G.C.) zorgde voor de eerste op hole 17 en Bauke Bult (Steenhoven G.&C.C.) had de eer een dag later op hole 13 zijn bal in één keer in de hole te zien verdwijnen. Zij verdienden door deze fantastische prestatie een welverdiend exemplaar van de '10 jaar VVG'-giftbox.

 

Via volgende link kan u de volledige uitslag bekijken: http://www.i-golf.be/lid/app/f?p=122:5:3137473964167997864

Klik hier voor de resultaten supersenioren heren

Klik hier voor de resultaten supersenioren dames

 

 

Palmares:
Kampioenschap van Vlaanderen Senioren Single Stroke Play Heren

2010: Emiel Boree
2009: Pierre Verhaegen
2008: Marc Verhulst
2007: Emiel Boree
2006: Bauke Bult
2005: Jaap Van Neck
2004: Jaap Van Neck
2003: Bauke Bult
2002: Emiel Boree

 

Kampioenschap van vlaanderen Senioren single Stroke Play Dames

2010: Marion Dewitte
2009: Sonja Delport
2008: Sonja Delport
2007: Sonja Delport
2006: Marleen Nijhof
2005: Louise Tanghe
2004: Dominique Femont
2003: Marleen Nijhof
2002: Yvonne Van Der Meulen

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief