Internationale experten tillen VVG Topsporters naar een hoger niveau

donderdag 15 september 2016
Afgelopen week waren internationale golfexperten Ryan Lumsden en Orlaith Buckley op bezoek bij de Topsportschool voor technische screenings en coach to coach bijscholingen. Als VVG zijn wij zeer trots en vereerd om met deze internationale experten samen te kunnen werken om onze topspelers en coaches te verrijken met extra kennis en vaardigheden.

VVG werkt samen met internationale coaches die een mooie aanvulling kunnen bieden op de expertise van de VVG coaches. Internationale experten Ryan Lumsden, verbonden aan het 'Victorian Institute of Sport' en de 'Australian Golf Federation', en de Ierse Orlaith Buckley kwamen naar Vlaanderen om de spelers van de VVG Topsportschool en Top Golf Vlaanderen als ook de VVG coaches en privécoaches hun expertise en werkpunten door te geven. Ryan is een wereldexpert op vlak van biomechanische screenings en Orlaith verzorgt de fysieke omkadering. Tweemaal per jaar mogen wij deze top coaches ontvangen en aangezien ze al enkele jaren samenwerken met de VVG spelers kunnen ze de evolutie van de spelers goed opvolgen. De VVG coaches krijgen op deze manier de nodige internationale ondersteuning en golfervaring als feedback.

Ryan is niet zo een liefhebber van 'namedropping' maar hij werkte in zijn carrière al met 14 Ryder Cup spelers, 9 Major winnaars en verschillende nr 1's in de wereld amateur ranking. Indrukwekkend als je weet dat hij slechts 37 jaar is. Al 10 jaar is hij nu actief op de Topsportschool en een uitzonderlijke meerwaarde. Orlaith is als fysio actief op zowel de European Tour, Senior Tour en Ladies Tour en vormt de ideale verbinding tussen de biomechanische analyses en het fysio werk.

Er wordt hard gewerkt om de spelers naar een hoger niveau te tillen onder het motto: "Hard work beats talent when talent doesn't work".

Enkele beelden:


Klik hier voor meer informatie over de Topsportschool

Klik hier voor meer informatie over Top Golf Vlaanderen

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief