Mooie winnaars op het Facilicom Amateur Open of Flanders

maandag 26 juni 2017
Het Facilicom Amateur Open of Flanders 2017 was opnieuw een groot succes. Dit jaar ging het kampioenschap door op Cleydael Golf & Country Club. Na twee dagen 18 holes, gingen de beste spelers door naar de finale dag. Op zondag werd er gestreden voor de felbegeerde titel. Er waren dit weekend twee titels te behalen. Er werd een winnaar/winnares gekroond van de Facilicom Amateur Open of Flanders en een kampioen(e) van Vlaanderen.

Na dag 1 namen Alan De Bondt (foto midden) en Céline Manche (foto links) de leiding. Alan speelde een goede ronde van -3 en ook Céline Manche startte sterk met een ronde van -2. Na dag twee vergrootte Alan zijn voorsprong en werd hij alleen leider. Bij de dames legde Charlotte De Corte (foto rechts), Céline Manche het vuur aan de schenen na dag twee met een geweldige dag score van -5. Het beloofde een spannende strijd te worden op zondag.

Bij de dames kwamen Charlotte De Corte en Camille Richelle steeds dichter bij. Charlotte nam zelfs even de leiding over, maar Céline Manche hield het hoofd koel en kon na de laatste 18 holes in totaal één slag minder noteren. Charlotte De Corte werd runner-up. Camille Richelle hield haar derde plaats probleemloos vast. Alicia Good en Margaux Appart rondden de top vijf af. Naast het Facilicom Amateur Open of Flanders, werd er ook gestreden voor de titel Kampioene van Vlaanderen en dat werd Charlotte De Corte.

Bij de heren begon Alan De Bondt zijn laatste ronde met een mooie voorsprong en die was hij niet van plan af te geven. Met een geweldige score van -8 wint hij niet alleen het Facilicom Amateur Open of Flanders maar wordt hij eveneens tot kampioen van Vlaanderen gekroond. Zijn Royal Antwerp-maat, Rodi Vlasveld, werd runner-up. Arnaud Bal hield Yente Van Doren, net zoals Alan gewezen VVG-Topsportstudenten, van de derde plaats. Ook Nicolas Vendredi finishte op een gedeelde vierde plaats en zag Cédric van Wassenhove en thuisspelende Justin Wynen net buiten de top vijf vallen.

Proficiat aan de winnaars van het Facilicom Amateur Open of Flanders en aan de kampioenen van Vlaanderen!

Graag willen we via deze weg alle mensen die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt van harte bedanken! We denken dan aan Golfclub Cleydael, de referees, de starters, de vele vrijwilligers aan de recording holes, de greenkeepers, de ouders, de spelers, de horeca, ....

Op naar volgend jaar!

Klik hier voor alle resultaten

Klik hier voor de sfeerbeelden

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief