Nieuwe Oproep ontwikkeling golfterrein Vlierzele

donderdag 23 mei 2019
De oproep voor het golfproject in Vlierzele wordt opnieuw gelanceerd. Gezien er onduidelijkheden waren in de eerste oproep, vooral naar timing toe, is er een herwerking van de aanbestedingsvoorwaarden doorgevoerd en start er nu een nieuwe oproep. Dat wil zeggen dat iedereen nog kan deelnemen en indienen.

Klik door naar de oproep en bijhorende documenten:

Een oude stortplaats in Vlierzele wordt een golfterrein. Maar dat is geen nieuwigheid voor Vlaanderen. Ieper Open en delen van Brasschaat Golf en Spiegelven bewijzen dat golf een perfecte nabestemming is voor zogenaamde brown fields.

Wat wel een nieuwigheid is voor een golfproject is dat de gemeente samen met de eigenaar van het stortterrein het ganse voortraject voor hun rekening namen. Het plan MER én het Ruimtelijk Uitvoeringsplan zijn volledig afgerond waardoor er nu een openbare aanbesteding loopt voor een uitbater/investeerder.

Tot nu was het steeds omgekeerd. Een investeerder trachtte de gemeente te overtuigen en hier is het de gemeente en intercommunale die een investeerder wil aantrekken.

De uitbater die uiteindelijk geselecteerd wordt voor de aanleg van het golfterrein, zal 29 jaar lang mogen uitbaten.

Momenteel loopt de oproep naar investeerders/uitbaters voor de ontwikkeling nog. Heeft u interesse? De aangepaste concessiedocumenten werden gepubliceerd.

Via onderstaande link vinden jullie deze documenten.
Ter info nog volgende twee data ee:
  • Indienen offertes: 15 oktober 2019;
  • Presentatie voor de beoordelingscommissie: 4 november 2019 (onder voorbehoud van wijziging);


Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief