Start nieuw schooljaar VVG-Topsportschool!

donderdag 07 september 2017
De VVG-Topsportschool in Hasselt heeft vorige week vrijdag 1
september haar deuren geopend voor het nieuwe schooljaar 2017-2018! Enkele oude
én nieuwe gezichten combineren er ook dit schooljaar golf met hun studies. Klik
door om de namen van de leerlingen 2017-2018 te bekijken.

De leerlingen voor 2017-2018 zijn:

· Max Peerbooms (Fl. Nippon G.&B.C. Hasselt)
Liam Bentein (Waregem G.C.)
Cedric De Bruycker (Rinkven G.C.)
Louis Peeters (Rinkven G.C.)
Elsie Verhoeven (Koninklijke G.C. van België)
Sophie Bert (Waregem G.C.)
Arnaud Antoin (Golf Puyenbroeck)

De VVG-Topsportschool is dé plek bij uitstek om golf met je studies te combineren! Echter, starten kan je alleen als je aan bepaalde selectiecriteria voldoet, te vergelijken met een soort "ingangsexamen". Bovendien moet je deze criteria elk jaar behalen om je carrière in de school te mogen verderzetten en moet je erg gemotiveerd en gedisciplineerd zijn om de top te bereiken op zowel golf- als studievlak!

De Topsportcommissie van de VVG beslist over het al dan niet voldoen van de kandidatuur aan de criteria. De VVG vraagt daarna een topsportstatuut aan bij de selectiecommissie www.sport.vlaanderen waarin oa. www.sport.vlaanderen, ministerie van onderwijs en sport en BOIC zetelen.

Je zit immers niet zomaar in de topsportschool, als leerling heb je de ambitie om een professionele golfcarrière uit te bouwen na je studies. De doelstelling van onze school is om ambitieuze talentvolle golfers een optimale begeleiding en de nodige faciliteiten te bieden om hun topsportambities waar te maken én gelijktijdig de mogelijkheden te behouden om hun toekomst op studievlak te realiseren.

Als leerling krijg je het statuut van topsporter met recht op een aantal gewettigde afwezigheden voor deelname aan internationale wedstrijden en stages onder leiding van de VVG en/of de KBGF. Naast de algemeen vormende vakken, gespreid over 20 lesuren per week, krijg je ongeveer wekelijks 16u specifieke topsporttraining. De eindtermen in het studieprogramma kunnen aan een sneller tempo bereikt worden (20u i.p.v. 32u) dankzij de kleinere klassen en de intensieve studiebegeleiding.

Eén van de steunpilaren binnen het sportieve beleid van de VVG Topsportschool is een professionele omkadering. Klik hier en ontdek de coaches van de VVG-Topsportschool.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief