VVG deelt 21 'Birdie' en 3 'Eagle' labels uit

woensdag 06 oktober 2010
Voor het tweede jaar op rij werden er de kwaliteitslabels 'Birdie' en 'Eagle' uitgereikt. Ontdek de clubs die het label behaalden in 2010! Proficiat aan alle laureaten!

Sinds 2009 wil de Vlaamse Vereniging voor Golf met haar VVG Junior Golf project de golfclubs een handige leidraad aanreiken waardoor ze hun jeugdwerking kunnen optimaliseren en een eigen jeugdbeleidsplan kunnen opmaken en uitvoeren.

Voldoet de club haar jeugdbeleid aan welomschreven criteria dan kan ze aanspraak maken op het “Birdie”- of “Eagle”-kwaliteitslabel.

Deze kwaliteitslabels zijn gekoppeld aan vooropgestelde normen m.n. “jeugdvriendelijke club” (birdie) of “topjeugd club” (eagle). Om een label te behalen moet voldaan worden aan bepaalde voorwaarden (= kwalitatieve eisen) gestaafd door een recreatief (birdie) of een competitief (eagle) jeugdbeleidsplan.

Aan die kwaliteitslabels is ook een leuk financieel extraatje verbonden. Men krijgt immers een clubsubsidie vanuit het VVG-jeugdsportfonds, waarmee de jeugdwerking nog beter uitgewerkt kan worden.

Volgende clubs haalden één of meerdere labels binnen voor 2011:

Clubs Birdie Eagle
Antwerp Golfschool x -
KGC België - x
Beveren GC x -
Brabantse Golf x -
Cleydael GC x x
Damme GCC x -
Flanders Nippon GBC Hasselt x -
Golfschool Gent x -
Ieper Open Golf x -
GBC Kampenhout x -
Keerbergen GC x -
Millennium Golf x -
Oudenaarde GCC x -
Rinkven GCC x x
Steenhoven GCC x -
Ternesse GCC x -
Waregem GCC x -
Wellington Golf x -
Westgolf x -
GC Wijnvelden x -
Winge GCC x -
Witbos GC x -

 

Klik hier voor het bekijken van o.a. de VVG Junior Map.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief