VVG-TV Update! Opening tentoonstelling 'Nieuwkomers in Rio: Golf & Rugby'

donderdag 14 juli 2016
Met de Olympische Spelen voor de deur organiseert het Sportimonium – hét Sportmuseum van ons land – de tentoonstelling ‘Nieuwkomers in Rio: golf en rugby’. Beide sporten zijn na lange afwezigheid opnieuw aanwezig op de Olympische Spelen en worden met deze tijdelijke en unieke expo in de kijker gezet. De geschiedenis van de golfsport, maar ook onze Belgische toppers van vroeger en nu komen aan bod met heel wat originele en waardevolle stukken, die je als golffanaat zeker moet gezien hebben! Deze tijdelijke tentoonstelling loopt van 14 juli tot 31 oktober 2016.

Het is de eerste maal dat de golfbag van de Ryder Cup van Nicolas Colsaerts samen te zien is met de Solheim Cup Bag van Florence Descampe. Twee hoogtepunten in de Belgische golfsport! Daarnaast kan je enkele clubs bewonderen van Flory Van Donck. Flory was zowel in 1956 als 1959 runner-up in The Open én kreeg de Nationale Sport Trofee in 1960 (voorloper van Sportman van het jaar). Ook de recente actualiteit komt aan bod met oa. de Rio golfbag van Team Belgium.

Probeer ook het pitch & putt-parcours in het park uit, dat aangelegd werd voor de volledige duur van de tentoonstelling. Wie is de sterkste over 3 holes?

Deze tijdelijke tentoonstelling loopt van 14 juli tot 31 oktober 2016.


#GolfToRio supportersactie

VVG, AFG én KBGF hebben een heuse supportersactie gelanceerd met oa. de supportersmuur op www.golftorio.be.

Je kan op de supportersmuur geraken door een aanmoediging, coffeecupchallenge of trickshot of een foto van de supporterstickers te posten op sociale media met #GolfToRio

De leukste inzendingen komen op de muur en na de OS verloot VVG en AFG een exclusieve Rio Golfbag.


Sla of trap je bal van de tee!

Geniet van een gratis initiatie golf en rugby. Sla je bal van de tee op de golfsimulator of leer de perfecte traptechniek in de rugbykooi!

Op de volgende data is het initiatie-team ter plaatse om jou of jouw niet-golfende vrienden de kneepjes van het vak te leren.

Donderdag 21 juli – 14u tot 17u
Woensdag 10 augustus – 14u tot 17u

Donderdag 18 augustus – 14u tot 17u


Sportimonium WASDA?

Het Sportimonium is een leuk doe-museum voor jong en oud. Er zijn museumspelen op maat, zoals een zoektocht voor de kleintjes, uitgebreide sport- en spelmogelijkheden en een sportlabo waar je je kan meten met atleten. Ook het SportVlaanderen Domein Hofstade biedt heel wat recreatiemogelijkheden. Kortom, ideaal voor een sportief dagje uit met de ganse familie!


Alle info vind je op de site van het Sportimonium: klik hier

Sportimonium – Sport Vlaanderen Domein Hofstade, Tervuursesteenweg z/n, 1981 Hofstade (Zemst)Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief