Wat een golfzomer!

dinsdag 23 augustus 2016
Natuurlijk waren de olympische spelen in Rio een hoogtepunt deze zomer. Met een 4e plaats én een olympisch diploma deed Thomas Pieters het meer dan uitstekend…. Natuurlijk jammer dat het niet één plekje beter was maar dat houden we hopelijk te goed voor Tokyo 2020. Ook Colsaerts en Leurquin, bij de dames, zetten de Belgische golfsport op de kaart. Een Top 8 plaats op de Spelen heeft een niet te onderschatten impact voor ons Topsportbeleid. Zeker gezien Thomas het volledige stramien, van regionale training – topsportschool - topgolfvlaanderen, doorliep. Het is een beloning voor het vele werk achter de schermen, maar in de eerste plaats is het een topprestatie van een zeer grote belofte. Proficiat Thomas !

De aandacht van nationale pers, de internationale golfwereld alsook collega sportfederaties en alle sportinstituten in ons land was zeer groot voor Team Belgium Golf. Voor de tweede keer ooit, de eerste keer was Ryder Cup 2012, was golf te zien op de publieke TV met deskundig commentaar van Karl Vannieuwkerke waardoor heel wat niet-golfers onze sport ontdekten en zin kregen om er mee te starten. Het was dan ook zeer motiverend te vernemen dat enkele clubs daags nadien heel wat vragen kregen over ‘hoe start je met golf’…. trouwens één adres hiervoor: www.starttogolf.be

Het VVG Team deed heel wat promotiewerk tijdens de Spelen. Interviews, initiaties, media informeren, ... Een overzichtje :


Daarnaast waren er ook andere topprestaties deze zomer met oa. winst voor Alan de Bondt in een prestigieus jeugdtornooi, Leslie Cloots die vice-europees kampioen bij de dames werd en de kanonstart van Thomas Detry op de Challenge Tour. Ook bij het Belgian Team waren topprestatie met oa. winst op EK-16 voor Adrien Dumont de Chassart. En Laura Gonzalez won tweemaal op de Symetra Tour in de States, beter gekend als ‘the road to LPGA’.

U leest het, Colsaerts en Pieters zijn de vaandeldragers maar ook daarna komen nog heel wat talenten aan. Hopelijk zorgen ze allemaal voor topprestaties én geeft dit een boost aan de golfsport en onze clubs.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief