GEO

Golf Vlaanderen heeft een partnership afgesloten met de Golf Environment Organization (GEO) waarmee de twee verenigingen samenwerken om duurzaamheid te promoten binnen de golfsector in Vlaanderen.

Golf Vlaanderen en GEO, een partnership:

Dit partnership creëert een koppeling tussen het Golf&Milieu initiatief van Golf Vlaanderen en het internationaal en onafhankelijk certificaat van GEO (‘GEO Certified’) via het 'ON COURSE FLANDERS' platform.

Marc Verneirt, Secretaris-generaal van Golf Vlaanderen, biologoog en al jarenlang ambassadeur voor duurzaam golf in Vlaanderen: “Golf Vlaanderen heeft milieubeheer en -ontwikkeling steeds als een basisopdracht gezien. We hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om golf en milieu te laten samengaan en om duurzaamheid te promoten binnen het golf management. We erkennen met dit partnership dat de inspanningen met GEO compatibel zijn en elkaar versterken om golf en duurzaamheid te promoten.

Het On Course Flanders-platform en GEO Certified label is een zeer toegankelijk programma is, zonder te veel bureaucratie voor onze leden en het brengt het duurzaamheidsprincipe binnen in het hart van de beslissers van onze clubs, het programma maakt ook gebruik van onafhankelijke auditeurs en omvat een publieke rapportering. In Vlaanderen hebben de maatschappij en de overheid hoge verwachting op vlak van milieu en ‘GEO Certified’ helpt de garantie te geven aan de mensen en het beleid dat golf duurzaamheid belangrijk vindt.

Jonathan Smith, CEO van GEO “Dit is een nieuw voorbeeld van een golf federatie die de waarde erkent van een partnership met onze internationale, niet commerciële organisatie, en die het apprecieert dat wij toegewijd steun verlenen aan de clubs op weg naar duurzaamheid. Een enorme vooruitgang is reeds geboekt in Vlaanderen oa. in de bewustmaking van de clubs en de leden, overleg en interface met de overheid, in het begeleiden van de clubs en het uitreiken van lokale labels. Wij kijken nu vooruit om deze inspanningen samen te brengen in het internationaal golf, toerisme en milieu kringen via verdere deelname van golfclubs uit Vlaanderen om via het On Course platform ‘GEO Certified’ te worden.

Meer info over GEO: http://www.golfenvironment.org/


Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief