Kostprijs

Federatiebijdrage

FEDERATIEBIJDRAGE

Iedereen die golft en bij een club is aangesloten, betaalt jaarlijks zijn bijdrage voor een federatiekaart. Deze kaart is vooreerst uw wereldwijde golfpaspoort (en geeft het recht op een GVB en/of hcp-registratie) met daaraan gekoppeld een golfverzekering. Dus om een federatiekaart te verkrijgen dient u lid te zijn in één van de golfclubs maar dat kan zowel een golfschool zijn als een 9 of 18-holes baan.

Ook als beginner dient u zich te registreren door de aankoop van een startpas. Wanneer u start op een club en u bent langer actief dan 1 maand dient uw club minstens een stagiare-kaart aan te vragen. Onder stagiaire of starter verstaan wij elke persoon ingeschreven in één van de stageprogramma’s voor een tijdsduur van langer dan 1 maand. Deze kaart is geldig gedurende max. 1 jaar en geeft u alle voordelen van een gewone federale kaart behalve dat ze enkel geldig is op uw homeclub.

Uw jaarlijkse bijdrage omvat 2 bedragen waarvan éénbestemd voor de Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en het tweede bestemd is voor de Vlaamse Vereniging voor Golf (V.V.G.). Deze vormen de werkingsbudgetten van de 2 Verenigingen.

CONCLUSIE:

- De federatiekaart = GVB en/of Hcp kaartje met een wereldwijde verzekering

- De federatie kaart is verplicht en moet besteld worden door de homeclub voor alle spelers die lid zijn (d.w.z. alle spelers die lid zijn op een VVG club dienen een VVG-federatiekaart aan te vragen ook al hebben ze een registratie in een ander land) - De stagiaire-kaarten dienen voor alle stagiaires te worden aangevraagd. Onder stagiaire verstaan wij elke persoon ingeschreven in een stageprogramma voor een tijdsduur van 1 maand tot 1 jaar.
- Junior = spelers t.e.m. 21 jaar


DE BIJDRAGE:


TYPE KAARTKBGFVVGTOTAAL
Volwassene26,00€26,00€52,00€
Volwassene Startpas10,55€11,45€22,00€
Volwassene Tweekleurige Federatiekaart26,00€26,00€52,00€
Junior 4,90€5,10€10,00€
Junior startpas3.80€4.20€8.00€
Junior Tweekleurige Federatiekaart 4,90€5,10€10,00€


Een upgrade van een Volwassene Startpas naar Volwassene (in eenzelfde kalenderjaar): 30,00€

Bent u uw kaartje verloren? Via uw homeclub kan u een duplicaat aanvragen. De administratieve kost voor een duplicaat is 15,66 euro (9,13€ - VVG, 6,53€ - KBGF).

Vanaf 1 oktober van elk jaar geldt een korting van 50% voor de bestelling op de federale bijdrage.

Heeft u vragen? Contacteer uw home club, dan kunnen zij verder navraag doen.

Veelgestelde vragen over de federatiekaart

- Hoe ziet men in het buitenland mijn actuele handicap?
Er zijn 2 mogelijkheden: ofwel toon je de digitale versie van de federatiekaart in de gratis VVG-app. Ofwel surft de club waar je wenst te spelen naar www.golfbelgium.be en klikt door naar 'check validity of federation card'. Hier dient de club je federaal nummer en geboortedatum in te geven, waarna jouw actuele status verschijnt.


- Kan ik rechtstreeks aansluiten bij de federatie?
Neen, dit kan niet. In België dien je je lid te maken van een golfclub om gefedereerd te zijn. Er zijn echter heel wat clubs die op jouw doelgroep inspelen. Je kan je immers al registreren als lid bij verschillende clubs aan voordelige tarieven (kaart en hcp-registratie inbegrepen). Je kan de contactgegevens van onze 54 golfclubs terugvinden via deze link.

Deze clubs bieden o.a. hiervoor de tweekleurige federatiekaart aan, als alternatief als je niet vaak speelt of een greenfee-speler bent. Klik hier voor meer info over de tweekleurige federatiekaart


- Indien ik slechts enkele keren per jaar speel, dien ik me dan lid te maken van een golfclub of mag ik spelen zonder federatiekaart?
Je dient steeds in het bezit te zijn van een federatiekaart, ook al speel je maar enkele keren per jaar golf. Zo niet, ben je niet verzekerd en ben je een gevaar voor jezelf én je medespelers.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief