G-golf

G-GOLF

Golf biedt vele mogelijkheden voor mensen die minder mobiel zijn of die revalideren van een letsel. Zij kunnen door te golfen veel lichaamsperceptie en -controle terugwinnen. Golf is ook een ideale sport voor wie bijvoorbeeld nog wel kan bewegen, maar niet snel kan reageren op een tegenstander. Of voor wie de intensiteit van andere (G-)sporten te zwaar wordt.

De golfsport leent zich uitstekend om mensen met een verschillende staat van paraatheid met en tegen elkaar te laten spelen, dankzij het golfhandicap-systeem dat het spelniveau van de speler in rekening brengt.

Het samenzijn met zowel valide als mindervalide medespelers bevordert de sociale integratie en draagt op positieve wijze bij aan de levenskwaliteit. Met de realisatie van dit project wordt het inclusieve diversiteitsbeleid in de clubs vergroot.

Start, stay, succeed and enjoy golf... want golf doet je handi cap vergeten.

Doelstelling

Het G-golf project heeft als doel om mensen met een fysieke, visuele en auditieve beperking of autismespectrumstoornis te begeleiden in het hele proces van kennismaking met golf tot duurzame beoefening van de sport.

Met de goedkeuring van het project binnen de beleidsfocus Laagdrempelig Sporten en de financiële steun vanuit Sport Vlaanderen wil Golf Vlaanderen vanaf 2017 haar clubs aanzetten om initiaties en lessenreeksen voor deze doelgroep(en) aan te bieden, een toegankelijke infrastructuur te creëren, aangepast materiaal te voorzien en tot slot een G-afdeling in de club op te starten.

Overzicht G-golf Aanbod

Wil u graag een overzicht van het G-golf aanbod en G-golf bijscholingen binnen de verschillende clubs klik hier.


Overzicht G-golf Partners

Samenwerking revalidatiecentrum - golfclub

Dankzij de samenwerking tussen een golfclub en een (revalidatie)centrum in de buurt krijgen patiënten de mogelijkheid om op regelmatige basis te golfen, als onderdeel van hun revalidatie.

UZ Pellenberg - Winge Golf & Country Club


Mobicart

De vzw Mobicart stelt buggy's ter beschikking aan golfclubs voor minder mobiele spelers en G-golfers, zowel voor eigen leden als greenfee-spelers. Doelstelling is om zo iedereen met een tijdelijke of permanente beperking in staat te stellen de golfsport te blijven beoefenen. Momenteel kan je in 10 deelnemende clubs een Mobicart buggy huren.

Golf Vlaanderen draagt Mobicart een warm hart toe. Om dit mooie initiatief te doen slagen heeft Mobicart jouw gift hard nodig. Doneren kan via "de vrienden van Mobicart". Meer info: mobicart.be.


Androïd 34

Androïd 34 verleent steun aan mindervalide kinderen door de schenking van kwalitatief hoogstaande protheses en biedt via een G-golfschool golf aan mensen met een beperkte mobiliteit. Momenteel worden de trainingen gegeven in Golf Club de l'Empereur. Cédric Lescut, oprichter van Androïd 34, is tevens ambassadeur voor het G-golf project in Vlaanderen.

Jouw gift is ook hier zeer waardevol! Meer info: android34.be.


Info voor de club

Voor het werkingsjaar 2018 kan de club een subsidie aanvraag indienen bij Golf Vlaanderen ten laatste op 30 september 2018. Een aanvraag doen kan via het invullen van het online aanvraagformulier, rekening houdende met het reglement 2018.

Aanvullende documenten G-golf voor de club:

Wens je meer info? Tel. 02 752 83 30 of stuur een email naar info@golfvlaanderen.be


Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief