Golf op school

Golf in de les LO of op een sportdag? Natuurlijk!

Het project Golf op School brengt golf tot in de les Lichamelijke Opvoeding in zowel het lager als het secundair onderwijs. Zo krijgen kinderen en jongeren de kans om op school de golfsport te leren kennen en nadien met de klas eventueel een initiatie te volgen op de golfclub.

Golf Vlaanderen zorgt voor:

opleiding van lesgevers

gratis golfmateriaal

cursus met spel- en lesfiches


WAAROM GOLF IN DE LES LO?

Komaf met het imago

Golf is niet langer die moeilijke, saaie of dure sport! Door op een leuke en uitdagende manier kennis te maken met golf als een échte sport worden vooroordelen weggenomen en verbreden de leerlingen hun sportkennis.

Motorische ontwikkeling

Bij golf worden leerlingen getraind op hun ooghandcoördinatie, hun competitieve vaardigheden worden ontwikkeld en ze leren zowel individueel als in ploeg te spelen. Ook een heleboel andere fysieke en cognitieve vaardigheden komen aan bod, zoals slagvaardigheid, mikken naar doel, fair play, tactisch inzicht, enz…

Intensief op ieders niveau

Verschillende reacties van kinderen en leerlingen bevestigen de intensiteit van de golfsport. Hoewel je na uurtje niet ‘nat’ in het zweet staat, ben je zowel fysiek als mentaal bezig omwille van de concentratie en technische vaardigheden die je nodig hebt tijdens de les golf. Leerzaam en fun dus voor àlle leerlingen, sportief en minder sportief! Misschien ontdek je wel een nieuw talent in de klas!

HOE GOLF IN DE LES LO?

B-golf

Golf Vlaanderen biedt een vereenvoudigde vorm van golf aan, B-golf, ideaal om de basistechnieken zoals het chippen, het putten en de lange slag aan te leren. Dankzij gebruik van aangepast materiaal dat makkelijk hanteerbaar is, worden de eerste slagen al snel een succes bij de spelers en hoef je als lesgever geen golfpro te zijn om de leerlingen een eerste kennismaking aan te bieden met deze technische sport.

De kleurrijke plastieken clubs, softballen en velcrodoeltjes zorgen er bovendien voor dat het materiaal veilig en aantrekkelijk is en dat er zowel indoor als outdoor mee gespeeld kan worden. Het is m.a.w. praktisch zeer haalbaar om B-golf te geven in de turnzaal, op de speelplaats, in een sporthal of op een grasveld."Bereid je leerlingen voor op Rio 16 en laat hen kennismaken met een nieuwe Olympische sport”, meer had een enthousiaste groep leerkrachten LO niet nodig om present te zijn voor onze bijscholingen Golf op School te Aalst en Brasschaat"

Klik hier voor het artikeltje over de bijscholingen 2015

In 2013 was golf een heel jaar lang Sport van het Jaar, bij de leerkrachten LO beter gekend als Sporttak in de Kijker. Meer dan 700 lesgevers volgden de bijscholing en een 200-tal sets golfmateriaal werd aangekocht door scholen en sportdiensten.

Klik hier voor meer cijfers van dit succesvolle initiatief


Vragen? Contacteer ons op het nummer: 02/752.83.30 of via e-mail: info@golfvlaanderen.be.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief