golfregels

Het Golfvaardigheidsbewijs

Het Golfvaardigheidsbewijs werd in 1988 door de Koninklijke Belgische Golf Federatie ingevoerd. Het beoefenen van het golfspel met eerbied voor zijn tradities en met eenzelfde ingesteldheid als bij zijn oorsprong, is enkel mogelijk indien alle spelers de universele golfregels respecteren.

Enkel personen in het bezit van een federale kaart of een federale "stagiairekaart", als bewijs dat ze zijn aangesloten bij een Belgische club erkend door de K.B.G.F. en V.V.G. of A.F.G., mogen de testen van het Golfvaardigheidsbewijs afleggen.

De spelers moeten via deze examens bewijzen dat ze voldoende kennis hebben van de etiquette en van de spelregels, alsook voldoende technische bekwaamheid om het bewijs te verkrijgen. Het Golfvaardigheidsbewijs wordt officieel door de Europese Golf Associatie erkend.

De Koninklijke Belgische Golf Federatie is het orgaan belast met de reglementering van het Golfvaardigheidsbewijs en heeft de praktische toepassing gedelegeerd aan de VVG.

Het GVB examen wordt georganiseerd door de club. Alle practische info voor uw examen kan u bij uw clubsecretariaat verkrijgen.

Het examen voor het Golfvaardigheidsbewijs bestaat uit 2 delen, namelijk de Baanpermissie en de Baantest, die beide binnen een periode van 6 maanden succesvol afgelegd moeten worden.

De Baanpermissie bestaat op zich uit 2 onderdelen: het theoretisch examen en de technische proeven, welke in willekeurige volgorde afgelegd mogen worden. De Baantest bestaat uit een 9 holes ronde Single Stableford.

U kan gratis en zoveel u wil oefenen voor uw theoretisch examen via deze Quiz. (klik hier)

Het volledige GVB-reglement kan u hier nalezen (klik hier)

De Golfregels 2008-2011

De VVG heeft het genoegen u aan te kondigen dat u op vertoon van uw VVG federatiekaart (of stagiairekaart) een gratis exemplaar van het golfregelboekje 2008 zal krijgen op uw clubsecretariaat.

Vanaf 2008 worden de golfregelboekjes vanuit de VVG verdeeld worden. De ‘Decisions’ blijven ter beschikking vanuit de KBGF.

Deze actie kadert in de opwaardering van der regelkennis en etiquette.

Wat betreft technische vragen (oa. rules en hcp) blijft de KBGF verantwoordelijk en kan u contact opnemen met hen.

Wenst u online de golfregels te lezen:
Klik hier voor de golfregels 2008 (volledig)
Klik hier voor een overzicht van de wijzigingen in de golfregels 2008
Klik hier voor de gulden regels in het kort


Is uw Driver in 2008 wel legaal?

Wilt u in 2008 aan de competitie, KBGF, VVG wedstrijden of Qualifying clubwedstrijden meedoen? Voorkom dan een diskwalificatie door te spelen met een legale driver.

Meer informatie vindt u op de R&A website via onderstaande links

De lijst met legale drivers
De lijst met illegale drivers

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief