Top Golf Vlaanderen Programma

Top Golf Vlaanderen steunt talentvolle jongeren en bestaat uit drie onderdelen: 'Top Amateur', 'Prof' en 'Full Prof' met daarbij aansluitend het 'Be Gold'-programma.

Dankzij de Olympische erkenning alsook de jarenlange topsportwerking van de Vlaamse Vereniging voor Golf, verkreeg golf in 2010 de officiële erkenning als topsport in Vlaanderen! Een prachtige beloning van de jarenlange uitbouw van een topsportstructuur. Het Top Golf Vlaanderen-programma biedt een intensieve carrièrebegeleiding aan voor diegenen met potentieel om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Als speler/speelster kan je slechts instromen mits het voldoen aan specifieke voorwaarden die onder meer de ontwikkelingslijnen betreffen, de ranking, het palmares en de omkadering. Jaarlijks selecteert de VVG Topsportcommissie de spelers die steun krijgen als Top Amateur, Prof of Full Prof. VVG geeft deze spelers de nodige omkadering en ondersteuning naargelang de behoefte en persoonlijke structuur van de speler.

Binnen het Top Golf Vlaanderen programma, aanvullend op de steun als prof en full prof, is er het Olympische Be Gold-programma. Dit programma, i.s.m. het BOIC, de Franse gemeenschap via ADEPS, de Vlaamse gemeenschap via Sport Vlaanderen, de Duitstalige gemeenschap en de overheid, ondersteunt talentvolle spelers en ambieert een top 8-plaats op de Olympische Spelen.

Met Thomas Pieters had de Vlaamse Vereniging voor Golf sinds 2013 voor het eerst een Be Gold-atleet. Via een uitgebreid dossier heeft de VVG immers kunnen aantonen dat Thomas het potentieel heeft om de vooropgestelde doelstellingen stapsgewijs te behalen. En met resultaat, want Thomas behaalde zijn doelstellingen in 2014, het eerste jaar van zijn profcarrière! Ook in 2015 kreeg hij steun vanuit dit Be Gold-programma. Vanaf 2016 verkreeg Thomas Detry vanuit TopGolfVlaanderen een BeGold erkenning en steun.

Topamateur spelers: klik hier

Young Prof spelers klik hier

Full Prof spelers klik hier

BeGold klik hier

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief