Stappenplan

Golf Vlaanderen stappenplan - om beginners snel de golfmicrobe te geven!

Met het stappenplan wil Golf Vlaanderen elke beginnende golfer informeren en motiveren tijdens zijn begincarrière in de golfsport: van de eerste slagen op de driving range tot het behalen van een handicap. Belangrijk daarbij is om als starter snel de baan op te gaan en te proeven van zowel de sportieve als de sociale kant van de sport.


Het stappenplan bestaat uit volgende stappen:


STAP 1: Startpakket met startpas

Met een startpakket volgt een beginnende golfer enkele lessen (individueel of in groep) om de basistechnieken van golf aan te leren zonder daarbij een lidmaatschap aan te gaan, materiaal te kopen, enzoverder. Bij de eerste les van het startpakket ontvangt de speler een startpas van de club. Deze pas is een voorloper van de eigenlijke federatiekaart, die de speler eventueel later ontvangt bij een lidmaatschap in de club. Via de startpas krijgt de starter reeds een federaal nummer toegekend met een paswoord om in te loggen iGolf Interactive, dé tool voor iedere golfer in Vlaanderen om zijn/haar handicap en statistieken te raadplegen, in te schrijven voor wedstrijden, enzoverder. De startpas is enkel geldig op de homeclub van de starter.

STAP 2: Baanpermissie met buddy

Wanneer de speler kan aantonen dat hij een aantal basis (etiquette) regels kent, moet hij zo snel mogelijk de kans krijgen om – onder begeleiding van een buddy, een ervaren golfer/ster – op de golfbaan terecht te komen. Hierbij gaat het meestal om een drietal holes in een speelse formule.

STAP 3: Baanpermissie

Wanneer de speler blijk kan geven van voldoende golfregelkennis én wanneer hij bekwaam bevonden wordt om alleen te spelen, krijgt hij ‘baanpermissie’. Nu kan de golfer deelnemen aan beginnerswedstrijden en op die manier zijn GVB baantest afleggen.

STAP 4: Golfvaardigheidsbewijs en handicap

De speler behaalt het GVB of golfvaardigheidsbewijs - "het rijbewijs op de golfbaan” - door een bepaald aantal punten te behalen over 9 holes. Deze punten zijn afhankelijk van de lengte van de baan.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief