Stappenplan

VVG stappenplan - om beginners snel de golfmicrobe te geven!

 

Om de clubs te ondersteunen stelt de Vlaamse Vereniging voor Golf verschillende instrumenten ten dienste. Zo willen wij de clubs aanmoedigen nieuwe leden aan te trekken én deze te behouden. Immers, jaarlijks starten bijna 5000 mensen met onze sport maar ongeveer de helft van deze beginners haalt nooit een handicap en stopt. Wij streven er dan ook naar dit ‘drop out’ cijfer te verlagen.

Het belangrijkste engagement van de clubs bestaat erin te werken met de VVG Startpas en om de starter te laten proeven van golf binnen één maand met buddy’s. Het is belangrijk dat mensen die beginnen met golf snel in contact komen met zowel de sportieve, als de sociale kant van de sport. Golf is immers meer dan alleen maar op het gras staan; het sociale contact met andere golfers is ook erg belangrijk.

Met het VVG stappenplan komt een club in aanmerking tot het behalen van het label ‘startclub’. Met de verschillende stappen doorloopt een golfer zijn begincarrière in de golfwereld: van zijn eerste slagen op het golfterrein tot het behalen van de handicap. 

 


Het 'VVG stappenplan' bestaat uit volgende stappen:

STAP 1: Startpakket met Startpas

Bij de eerste ontmoeting levert de club Start to Golf-pakketten aan en een startpas. Via die pas krijgt de starter zijn federaal nummer en een login voor ‘iPass voor starters’. Ook staat deze gelijk aan de stagiairekaart en is de kaart enkel geldig op de homeclub.

STAP 2: Baanpermissie met Buddy

Als de speler kan aantonen dat hij een aantal basis etiquetteregels kent, moet hij zo snel mogelijk de kans krijgen om – onder begeleiding van een buddy – op de golfbaan terecht te komen. Hierbij gaat het meestal om een drietal holes in een speelse formule.

STAP 3: Baanpermissie

Wanneer de speler blijk kan geven van voldoende golfregelkennis én wanneer hij bekwaam bevonden wordt om alleen te spelen, krijgt hij ‘baanpermissie’. Nu kan de golfer deelnemen aan beginnerswedstrijden en op die manier zijn GVB baantest behalen.

STAP 4: Golfvaardigheidsbewijs en handicap

De speler behaalt het golfvaardigheidsbewijs -“het rijbewijs op de golfbaan” – door een bepaald aantal punten te behalen over 9 holes. Deze punten zijn afhankelijk van de lengte van de baan.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief