Tweekleurige federatiekaart

Vanaf 2013 hebben de 18-holes en 9-holes clubs een nieuwe mogelijkheid om in te spelen op de steeds evoluerende golfmarkt. Zij kunnen, indien zij dat zelf wensen, de tweekleurige kaart aanbieden naast de gewone federatiekaart. De clubs zijn vrij te bepalen of zij instappen in dit nieuwe systeem.

De clubs die deze formule zullen invoeren geven de houder van de tweekleurige federatiekaart een aansluiting bij de federaties met golfverzekering via de club, een hcpregistratie via de club en de mogelijkheid om op greenfee-basis te golfen. Deze nieuwe federatiekaart richt zich tot verschillende doelgroepen, o.a.:

  • de golfer die de sport nog moet ontdekken en niet onmiddellijk full-member wil worden bij een club
  • de golfer die weinig speelt of een niet spelend lid die toch af en toe wenst te greenfeeën

Met de tweekleurige federatiekaart krijgt de recreatieve greenfee-speler dus de kans om op een correcte manier te golfen (oa. naar verzekering toe). Dit is een goede oplossing om het toenemende “zwarte” golfcircuit (het spelen zonder federatiekaart) tegen te gaan gezien dit immers aanleiding geeft tot het ‘niet-lid’ worden van onze clubs. Deze solidariteit is zeer belangrijk voor de economische stabiliteit van onze clubs.


De tweekleurige kaart geeft:

  • De mogelijkheid om op basis van een greenfee te golfen in golfclubs: deze tweekleurige federatiekaart biedt u toegang tot de infrastructuur van andere golfclubs in België maar, dat kan onder bijzonder voorwaarden zijn die vrij door elke club bepaald kunnen worden. Informeer u dus goed over het greenfeebeleid die de desbetreffende golfclub hanteert voor tweekleurige federatiekaarten.
  • De mogelijkheid om op basis van een greenfee te golfen in het buitenland : deze tweekleurige federatiekaart is uw golfpaspoort in het buitenland. Op vertoon van deze kaart kan u, mits het respecteren van de handicaplimiet, golfen over de hele wereld.
  • Een wereldwijde golfverzekering: dankzij Ethias zijn alle houders van een tweekleurige federale kaart verzekerd via de golfpolis van de VVG. Deze verzekering is wereldwijd geldig en dekt zowel burgerlijke aansprakelijkheid (schade aan derden) als lichamelijke ongevallen. Voor de inhoudelijke aspecten verwijzen we naar.
  • Uw federaal nummer: dankzij uw federaal nummer geeft u het recht op een handicapregistratie.
  • Met deze tweekleurige federale kaart kan u echter niet deelnemen aan Federale/regionale wedstrijden en interclubs. De mogelijkheid om deel te nemen aan clubwedstrijden wordt bepaald door het beleid van uw club. Informeer u hierover verder bij hen. Uw federatiekaart is geldig tot 31 maart van het volgende jaar.De clubs zijn vrij om al dan niet een lidmaatschap met 'tweekleurige federatiekaart' te voorzien in hun aanbod. Ook het greenfeetarief kan wijzigen voor de houder van de tweekleurige federatiekaart tov het tarief voor de houder van de klassieke kaart. De clubs zijn immers vrij hun greenfeebeleid te bepalen. Contacteer dus de club om hun beleid en aanbod te kennen tov de tweekleurige kaart.
Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief