VVG Topsportschool

Een kwaliteitsvolle opleiding op sportief en educatief vlak Al meer dan 15 jaar leidt de VVG-Topsportschool talentvolle jongeren op om zowel hun golf- als studiecarrière alle kansen te geven. Via de VVG-Topsportschool biedt de Vlaamse Vereniging voor Golf een kwaliteitsvolle opleiding aan op zowel sportief als educatief vlak. De opleiding is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Sport Vlaanderen.

Waarom studeren aan de VVG-Topsportschool?

De doelstelling is om ambitieuze én talentvolle golfers een optimale begeleiding alsook de nodige faciliteiten te bieden om hun topsportambities waar te maken. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden behouden om een mooie toekomst op studievlak te realiseren door het behalen van een volwaardig diploma secundair onderwijs (ASO/TSO).

Studeren op de VVG-Topsportschool kan niet zomaar. In de eerste plaats moet je heel gemotiveerd zijn en je moet de ambitie hebben om de top te bereiken op zowel golf- als studievlak. Daarnaast moet je voldoen aan de vooropgestelde selectiecriteria om een topsportstatuut te kunnen bekomen. Dit statuut wordt uitgereikt door de selectiecommissie waarin vertegenwoordigers van Sport Vlaanderen, het BOIC en de Vlaamse Sportfederatie in de commissie zetelen. Zij nemen de beslissing, op voorstel van de VVG, over de toekenning van het topsportstatuut.

Deze topsportstatuten zijn slechts geldig voor één schooljaar, dat wil zeggen dat een leerling-topsporter dus elk jaar opnieuw de criteria dient te behalen om het statuut te hernieuwen.

Er bestaan in Vlaanderen verschillende scholen die TSO Lichamelijke Opvoeding aanbieden met keuzesport Golf. Een zeer nuttige sportopleiding maar niet te verwarren met de VVG Topsportschool, de doelstellingen zijn zeer verschillend.

Klik hier voor algemene introductie folder VVG Topsportschool

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief