Thumbnail pagina

Regionale trainingen G-golf

Regionale training G golf

Midden 2019 werd vanuit het G-golf project gestart met de organisatie van de eerste regionale trainingen G-golf onder begeleiding van GV coach Patsy Van Baarle. Na een algemene kennismakingsdag werden 3 trainingsgroepen gevormd die maandelijks trainen, elk op hun eigen locatie. Zo krijgen de spelers met een fysieke beperking les op G.C. Beveren, de spelers met een auditieve beperking op Golf Puyenbroeck en de spelers met autisme en/of een mentale beperking op Antwerp Golf School.

Er wordt in iedere training gewerkt rond een bepaald thema, waarbij de spelers individueel worden bijgestuurd tijdens het inoefenen. Ook eventuele aanpassingen in het materiaal worden bekeken en bij trainingen op het terrein worden de spelers bijgestuurd in tactiek en keuze in slagen.

Bedoeling is om hen op die manier voor te bereiden op deelname aan competitie, zodat zij wedstrijdervaring kunnen opdoen en in de toekomst kunnen deelnemen aan internationale tornooien.

Het is een competitiegericht programma voor G-golfers met een golfhandicap van 36 of lager.

Voor spelers die deelnemen aan de EDGA-Tour worden tussendoor extra trainingen georganiseerd. Ook in 2022 zullen zij financieel ondersteund worden voor deelname aan een internationaal tornooi, m.n. de EDGA Paragolf Open te Saint-Omer.

NIEUW!

Regionale trainingen voor beginners/juniors

Vanaf zomer 2021 startte GV regionale trainingen G-golf op voor beginners en juniors! G-golfers vanaf Hcp 45 worden begeleid en gemotiveerd om toe te werken naar Hcp 36 om vervolgens te kunnen doorstromen naar de bestaande groepen.

Heb je interesse om deel te nemen aan de regionale trainingen? Stuur een mailtje naar k.pauwels@golfvlaanderen.be om de mogelijkheden te bekijken.

Ondersteuning G-golf Topsport

Vanaf 2022 kunnen spelers - die voldoen aan de vooropgestelde criteria o.a. Top 10 zijn in de wereldranking voor golfers met een beperking (WR4DG) in zijn/haar categorie - in aanmerking komen voor financiële ondersteuning voor de aankoop van aangepast G-golf sportmateriaal en/of voor deelname aan wedstrijden van de EDGA.

Wil je een aanvraag indienen? Download hier het aanvraagformulier en stuur naar het ingevuld terug naar k.pauwels@golfvlaanderen.be

Aanvraagformulier ondersteuning G-golf Topsport