Wegens de huidige maatregelen betreffende Covid-19 is het Golf Vlaanderen kantoor gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Alle collega's zijn te bereiken via hun e-mailadres of via info@golfvlaanderen.be
Ik heb dit bericht gelezen
Thumbnail pagina

Regionale trainingen G-golf

Regionale training G golf

Midden 2019 werd vanuit het G-golf project gestart met de organisatie van de eerste regionale trainingen G-golf onder begeleiding van GV coach Patsy Van Baarle. Na een algemene kennismakingsdag werden 3 trainingsgroepen gevormd die maandelijks trainen, elk op hun eigen locatie. Zo krijgen de spelers met een fysieke beperking les op G.C. Beveren, de spelers met een auditieve beperking op Golf Puyenbroeck en de spelers met autisme op AGS.

Er wordt in iedere training gewerkt rond een bepaald thema, waarbij de spelers individueel worden bijgestuurd tijdens het inoefenen. Ook eventuele aanpassingen in het materiaal worden bekeken en bij trainingen op het terrein worden de spelers bijgestuurd in tactiek en keuze in slagen.

Bedoeling is om hen op die manier voor te bereiden op deelname aan competitie, zodat zij wedstrijdervaring kunnen opdoen en in de toekomst kunnen deelnemen aan internationale tornooien.

Het is een competitiegericht programma voor G-golfers met een golfhandicap van 36 of lager.

Voor spelers die deelnemen aan de EDGA-Tour worden vanaf 2020 extra trainingen georganiseerd. In 2021 zullen zij ook financieel ondersteund worden voor deelname aan een internationaal tornooi en wordt een trainingsstage voorzien.

NIEUW!

Vanaf zomer 2021 start GV ook regionale trainingen op voor beginners! G-golfers vanaf Hcp 45 worden begeleid en gemotiveerd om toe te werken naar Hcp 36 om vervolgens te kunnen doorstromen naar de bestaande groepen.

Heb je interesse om deel te nemen aan de regionale trainingen? Stuur een mailtje naar k.pauwels@golfvlaanderen.be om de mogelijkheden te bekijken.

Ga terug naar G-golf