Thumbnail pagina

Gezondheid & Ethiek

11

Gezondheid & ethiek vormen een belangrijk aandachtspunt voor Golf Vlaanderen. Hier vind je een overzicht van verschillende initiatieven rond deze thema's.

Meldpunt

MELDPUNT GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Nood aan een luisterend oor, vraag, vermoeden, vaststelling of onthulling, kijk hier op welke kanalen je terecht kan. Wil je iets melden aan Golf Vlaanderen? Hiervoor kan je terecht bij onze federatieapi's

Doping 2021

DOPING

Wat is doping? Welke geneesmiddelen zijn verboden? Bij welke organisatie kan hiervoor terecht?

Generatie rookvrij

Generatie Rookvrij

Roken op een golfclub, kan dat nog wel vandaag de dag? Momenteel is het nog niet verboden op golfclubs maar met de ondertekening van charter 'Generatie rookvrij' verklaart Golf Vlaanderen dat onze strategie erop gericht is om het roken in het bijzijn van kinderen en jongeren te denormaliseren. Ontdek hier hoe jouw club kan meedoen.

Letsel

URGENTIES & GOLFLETSELS

Ontdek hier de raadgevingen van de ethische & medische commissie i.v.m. mogelijke urgenties op het golfterrein.

Benieuwd naar welke letstels er vooral voorkomen in onze sport en hoe je deze eventueel kan behandelen, ontdek het hier.

Teken

DOSSIERS GOLF & GEZONDHEID

Golfletsels, wat te doen? Wat te doen bij onweer? Wat bij warm weer? Teken op de golfbaan en nog veel meer.

Oefening 2 deel 2

OPWARMING IN GOLF

Een goed opwarming is essentieel om een goede golfprestatie te leveren. Samen met kinesist Koen Marx ontwikkelde wij een oefenreeks voor recreatieve golfers bestaande uit 8 opwarmingsoefeningen. De oefeningen zijn opgenomen in een indoor ruimte maar zijn perfect uitvoerbaar op de oefenfaciliteiten van de golfclub (bijv. driving range). Veel succes ermee!