Thumbnail pagina

Wedstrijdkalenders 2023

RPP1514

Wedstrijden 2023

De kalender is dit jaar weer goed gevuld met leuke activiteiten en wedstrijden. De kers op de taart is voor elke doelgroep een kampioenschap!

2023003 GV KALENDERS 07 4

Big Green Egg Beker van Vlaanderen en Van Lanschot Trofee

Zowel de Big Green Egg Beker van Vlaanderen als de Van Lanschot Trofee zetten in op de succesrijke formule van clubkwalificaties met daarna zonale halve finales en een finale. Via de wedstrijden op clubniveau bereiken we meer golfers en leren we elk jaar heel wat nieuwe gezichten kennen.

Dankzij onze partner Big Green Egg, die dit jaar opnieuw titelsponsor is van de Beker, zullen enkele clubkwalificaties, de halve finales en de finale extra fun zijn voor de deelnemers - lees: leuke activiaties naast de golfbaan en lekkere hapjes bereid op de Big Green Egg. En ook Van Lanschot verwent onze spelers en speelsters met een Trofee voor Heren, Dames en Senioren.

57d805f4 1

Kampioenen

De GV Kampioenschappen zijn de competitieve hoogtepunten tijdens het golfseizoen met als topwedstrijd het Amateur Championship te GC Kampenhout op 9 en 10 september, waar de beste GV-spelers het opnemen tegen elkaar. Bij de Heren, Dames, Boys en Girls zal telkens één winnaar gekroond worden tot Kampioen van Vlaanderen.

Het Kampioenschap van Vlaanderen G-golf vindt dit jaar plaats op 17 juni te Golf L'Empereur. Een Waalse baan..?! Jawel, want vanaf 2023 slaan Golf Vlaanderen en AFGolf de handen in elkaar om samen het Amateur Championship Paragolf/G-golf te organiseren. AFGolf trapt de samenwerking af, volgend jaar komen we dichter bij huis.

Kalenders adviesorganen

Dankzij de vrijwilligers in onze adviesorganen is er elk seizoen een kalender op maat van elke groep met voor ieder wat wils.

Senioren - De Senioren starten in mei en juni met hun 4BBB, een succesvolle wedstrijd met jaarlijks 120 deelnemers. Deze wordt ook dit jaar uitgebreid met 2 kwalificatiewedstrijden waar duo's zich zullen kunnen plaatsen voor de finale. Gedurende de zomer kan je deelnemen aan enkele fijne evenementen, zoals de ontmoeting met de golfende senioren van AFGolf of de Prijs Seniorenwerkgroep Canadian Chapman.

Dames - De Ladies 3 wedstrijd richt zich naar golfsters met een hogere Hcp die in teams van 2 tegen elkaar spelen. Zij spelen een leuke 4A2BB formule waarbij de beste score van de 2 telt. Met de Ladies Cap-Am krijgen speelsters van elk spelniveau de kans om samen met hun Ladies Captain de clubkleuren te verdedigen. Zowel de beste ploeg als de beste LC worden beloond met een mooie prijs.

Jeugd - De GV Kids Trofee (U8, U10 en U12) en de Junior U12-U14 wedstrijden bieden toffe en uitdagende ontmoetingen voor onze jongste spelers. In aparte categorieën voor jongens en meisjes strijden zij via kwalificaties voor een plekje op het Kampioenschap in Royal GC Oudenaarde op 30 augustus.

De GV wedstrijden komen enkele weken vooraf op i-Golf te staan. Hier heb je de mogelijkheid om je in te schrijven.

GV wedstrijden op i-Golf