Thumbnail pagina

Gezond en ethisch golfen

11

Gezond en ethisch golfen vormen een belangrijk aandachtspunt voor Golf Vlaanderen. Hier vind je een overzicht van verschillende initiatieven rond deze thema's.

Doping 2021

DOPING

Wat is doping? Welke geneesmiddelen zijn verboden? Bij welke organisatie kan hiervoor terecht? Welke informatie moet je meegeven aan jouw sporters?

Meldpunt

MELDPUNT GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Nood aan een luisterend oor, vraag, vermoeden, vaststelling of onthulling, kijk hier waar je terecht kan.

Ices sport met grenzen

Veilig sportklimaat

Wil je voor jouw golfers een veilig sportklimaat uitbouwen Centrum voor Ethiek biedt informatie, tools, goede praktijken enzovoort aan om jou op weg te helpen binnen verschillende thema's zoals grensoverschrijdend gedrag, fair play, gender & diversiteit en nog veel meer.

Zit jij ook met vragen over pesten? Alles over Pesten bundelt bestaande, betrouwbare informatie over het thema pesten. Het biedt hulp aan kinderen/jongeren begeleiders, ouders en iedereen die omgaat met kinderen en jongeren

Letsel

URGENTIES & GOLFLETSELS

Ontdek hier de raadgevingen van de ethische & medische commissie i.v.m. mogelijke urgenties op het golfterrein.

Benieuwd naar welke letstels er vooral voorkomen in onze sport en hoe je deze eventueel kan behandelen, ontdek het hier.

Handshake

GEDRAGSCODES

Een goede gedragscode is de eerste stap om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Een gedragscode bevat in het ideale geval nog andere thema’s en dat is goed: grensoverschrijdend gedrag is immers net zo ongepast als discriminatie, te laat komen op training of andere vormen van gebrek aan respect, en dus kan het helpen om gedragsregels over die verschillende aangelegenheden samen bekend te maken. Nood aan voorbeelden van gedragscodes, ontdek ze hier.