Thumbnail pagina

Uw persoonlijke golf app!

GVG 20230906 3006
Desktop Tablet Smartphone

BEgolf-app!

De app is de laatste jaren sterk geëvolueerd naar een vaste waarde in onze digitale dienstverlening. Meer dan 30 miljoen keer werd de app en i-Golf interactive geopend sinds 2015. De VVG-app werd de Golf Vlaanderen-app in 2017 en in hetzelfde jaar kwam de AFG-app erbij. De app heeft in een moeilijk 2020, een meerwaarde betekend om de heropstart van golf maximaal te faciliteren.

Met de BEgolf-app of kortweg de "app" streven we naar een verbeterde gebruikservaring en een goede performance.

De BEgolf-app is beschikbaar voor alle leden van Golf Vlaanderen, AFGolf en de Koninklijke Belgische Golf Federatie.

Door de enorme toename in gebruik maar ook in extra functionaliteiten hebben we maximale inspanningen geleverd om de app naar een hoger niveau te tillen. Zowel de structuur als een aantal kernfunctionaliteiten werden aangepakt. In een eerste fase zal de BEgolf-app in het Nederlands beschikbaar zijn.

Open de BEgolf-app
Www i golf be lid prod f p105 HOME 4842509451199 i Pad

Verbeterde functionaliteiten

Na 5 jaar schakelen we een versnelling hoger. We hebben besloten om de huidige GV-app, AFG-app en i-golf.be niet verder te ondersteunen. Deze applicaties, dat een native app en een web app combineerde, heeft de golfbranche veel geboden maar we botsten op de limieten. Door de toename en de vraag naar meer functionaliteiten, hebben ons doen besluiten om in te zetten op een progressive web application (PWA). Een technologie die zeer efficiënt en performant is.

Waarom staat de App niet in Google Play of de Apple Store? We hebben gekozen voor de PWA technologie waardoor je de app handmatig op je desktop moet plaatsen. Google en Apple zijn grote spelers die hun timing oplegde wat ten koste ging van flexibiliteit bij een aanpassing. Daarenboven is het voor GV niet haalbaar om Apps te financieren voor elk platform en bestaat de kans dat ze in de toekomst op het betaalplatform hun graantje willen meepikken. Dat heeft ons doen beslissen om naar het performante PWA over te stappen.

Ipad strokesaver

Scorekaart met strokesaver

De app is jouw persoonlijke strokesaver. De golfbanen in Vlaanderen zijn in kaart gebracht en je kan voor, tijdens of na je ronde deze strokesaver bekijken in de app. Deze strokesaver is gekoppeld aan jouw scorekaart. De scores ingeven werd vereenvoudigd: door middel van een + of - knop kan je hole per hole scores toevoegen.

Handleiding scorekaart
Www i golf be lid prod f p105 102 14095910348918

De scorekaart is vanaf heden beschikbaar met een interactieve strokesaver!

EDS ranking

EDS-Ranking


In de BEgolf-app is er bij leaderboards een EDS-ranking bijgekomen. Deze ranking toont alle EDS-resultaten binnen een gegeven tijd. Deze ranking kan desgewenst gewijzigd worden door de beschikbare filters.

Alle entries in de database met omschrijving EDS komen in deze ranking voor. D.w.z. dat zowel scores via de backoffice hier beschikbaar komen als scores gespeeld via de app.

Aan deze ranking zijn (voorlopig) geen prijzen of resultaten gekoppeld