Thumbnail pagina

G-golf competitie


Affiche Amateur Championship Paragolf

Kampioenschap van Vlaanderen G-golf

Vanaf 2023 organiseren Golf Vlaanderen en AFGolf hun regionaal kampioenschap G-golf/Paragolf samen. De wedstrijd zal alternerend op een Waalse en Vlaamse golfbaan plaatsvinden, waarbij de spelers van Golf Vlaanderen zullen strijden om de titel van Kampioen van Vlaanderen en de G-golfers die lid zijn bij AFGolf uitmaken wie Kampioen van Wallonië wordt.

Het Kampioenschap 'Amateur Championship Paragolf/G-golf' zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni 2023 op Golf L'Empereur te Genappe.

Belangrijke wijziging is dat spelers in de categorie fysieke beperking of ASS in het bezit moeten zijn van een EDGA pas (Access pas of WR4DG pas) om te kunnen deelnemen. (Voor doven en slechthorenden is dit niet van toepassing, zij spelen in een aparte ranking.)

Inschrijven kan vanaf 03/05/23 via i-Golf.

Edga Belgium Open

EDGA Belgium Open

In 2023 komt de EDGA (European Disabled Golf Association) met een tornooi naar België!

Deze wedstrijd zal doorgaan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 mei te Koksijde Golf ter Hille en is tevens het Belgisch Kampioenschap G-golf/Paragolf.

Meer info vind je op de website van de KBGF.

KBGF
Capa4 You kalender 2023

Capa4You G-golf/Paragolf Trophy

In 2023 organiseert Capa4You samen met de deelnemende clubs in Vlaanderen en Wallonië de “Capa4You G-golf/Paragolf Trophy”.

Deze trofee zal bestaan uit 9 inclusieve clubwedstrijden waarbij de G-golfers in de flight spelen met de leden van de club. Op die manier kan een breed publiek kennismaken met G-golf.

Meer info vind je op de website van Capa4You.

Capa4You

EDGA

Het competitie aanbod voor golfers met een beperking wordt georganiseerd door de EDGA (European Disabled Golf Association).

Sinds enkele jaren is de KBGF (Koninklijke Belgische Golf Federatie) lid van de EDGA, waardoor je als Belgische G-golfer in aanmerking komt voor een Access pas of een WR4GD pas. Deze pas geeft recht op deelname (mits aan aanvullende wedstrijdvoorwaarden wordt voldaan) aan de wedstrijden die vermeld staan op de EDGA-kalender.

Afhankelijk van de aard van de beperking en hoe deze invloed heeft op je golfspel, krijg je een classificatie volgens de ‘definitions of impairments’. Dat kan een fysieke, visuele of mentale beperking zijn, onderverdeeld in verschillende categorieën.

De EDGA is het belangrijkste orgaan voor de promotie, ontwikkeling en organisatie van golf voor personen met een fysieke beperking. De EDGA organiseert heel wat internationale tornooien en houdt jaarlijks een EK, individueel en/of voor landenteams. Er wordt ook een ranking bijgehouden op basis van de resultaten in een 40-tal tornooien. Op deze WR4GD-ranking behaalde Adem Wahbi, de beste Belgische G-golfer, in 2019 een mooie 5e plaats.

EDGAgolf.com

Golf Paralympisch?

Momenteel is golf niet opgenomen op de sporttakkenlijst van de Paralympische Spelen. Vanuit de International Golf Federation werkt men volop aan de applicatie voor de Paralympics van 2024 in Parijs, maar ook daar wordt golf voorlopig niet erkend.

Ga terug naar G-golf