Thumbnail pagina

G-golf competitie

20230617 AF Gparagolf by Peps Photography 224

Kampioenschap van Vlaanderen G-golf

Sinds 2023 organiseren Golf Vlaanderen en AFGolf hun regionaal kampioenschap G-golf/Paragolf samen. De wedstrijd zal alternerend op een Waalse en Vlaamse golfbaan plaatsvinden, waarbij de spelers van Golf Vlaanderen zullen strijden om de titel van 'kampioen van Vlaanderen' en de G-golfers die lid zijn bij AFGolf uitmaken wie 'kampioen van Wallonië' wordt.

In 2024 zal het kampioenschap plaatsvinden op zaterdag 8 juni op Koksijde Golf Ter Hille.

Belangrijk! Spelers in de categorie fysieke beperking of ASS dienen in het bezit te zijn van een EDGA pas (Access pas of WR4DG pas) om te kunnen deelnemen. (Voor doven en slechthorenden is dit niet van toepassing, zij spelen in een aparte ranking.)

Inschrijven kan vanaf zondag 8 mei 12u00 tot uiterlijk zondag 2 juni om 12u00 via i-Golf.

Spelers met hcp 0-36 spelen 18 holes (Langeleed course). Spelers met hcp 36,1-45 spelen 9 holes (Hazebeek course).

Meer info vind je terug in het wedstrijdreglement.

Reglement Kampioenschap G-golf - Spelers met een fysieke beperking of autismespectrumstoornis

Reglement Kampioenschap G-golf - Dove en slechthorende spelers

EDGA Belgium Open

In 2024 komt de EDGA (European Disabled Golf Association) opnieuw met een tornooi naar België!

Deze wedstrijd zal doorgaan op vrijdag 3 (oefenronde), zaterdag 4 en zondag 5 mei op Millennium Golf en is tevens het Belgisch Kampioenschap G-golf/Paragolf.

Inschrijven kan nog tot vrijdag 26 april 12u00 via de website van de KBGF.

KBGF

Clubwedstrijden

GC Beveren

Vanwege het slechte weer werd de inclusieve G-golf wedstrijd van 24/03 uitgesteld. De nieuwe datum is zondag 4 augustus.

Heb je zin in een gezellige competitie op de prachtige baan van Golf Club Beveren? Noteer deze dag alvast in je agenda en schrijf je voor 1 juli in via wedstrijden@golfclubbeveren.be.

Meer info op de website van de club.

Golf Club Beveren

Capa4You G-golf/Paragolf Trophy

In 2024 organiseert Capa4You samen met de deelnemende clubs in Vlaanderen en Wallonië de “Capa4You G-golf/Paragolf Trophy”.

Deze trofee zal bestaan uit een aantal inclusieve clubwedstrijden waarbij de G-golfers in de flight spelen met de leden van de club. Op die manier kan een breed publiek kennismaken met G-golf.

Meer info vind je op de website van Capa4You.

Capa4You

EDGA

Het competitie aanbod voor golfers met een beperking wordt georganiseerd door de EDGA (European Disabled Golf Association).

Sinds enkele jaren is de KBGF (Koninklijke Belgische Golf Federatie) lid van de EDGA, waardoor je als Belgische G-golfer in aanmerking komt voor een Access pas of een WR4GD pas. Deze pas geeft recht op deelname (mits aan aanvullende wedstrijdvoorwaarden wordt voldaan) aan de wedstrijden die vermeld staan op de EDGA-kalender.

Afhankelijk van de aard van de beperking en hoe deze invloed heeft op je golfspel, krijg je een classificatie volgens de ‘definitions of impairments’. Dat kan een fysieke, visuele of mentale beperking zijn, onderverdeeld in verschillende categorieën.

De EDGA is het belangrijkste orgaan voor de promotie, ontwikkeling en organisatie van golf voor personen met een fysieke beperking. De EDGA organiseert heel wat internationale tornooien en houdt jaarlijks een EK, individueel en/of voor landenteams. Er wordt ook een ranking bijgehouden op basis van de resultaten in een 40-tal tornooien. Op deze WR4GD-ranking behaalde Adem Wahbi, de beste Belgische G-golfer, in 2019 een mooie 5e plaats.

EDGAgolf.com

Golf Paralympisch?

Momenteel is golf niet opgenomen op de sporttakkenlijst van de Paralympische Spelen. Vanuit de International Golf Federation werkt men volop aan de applicatie voor de Paralympics van 2024 in Parijs, maar ook daar wordt golf voorlopig niet erkend.

Ga terug naar G-golf