Thumbnail pagina

Voordelen federatiekaart

Untitled design 7 min
Voordelen federatiekaart

Waarom betaal ik federale bijdrage?

Iedereen die golft, betaalt jaarlijks zijn bijdrage voor een federatiekaart. Maar waarom eigenlijk?

Elk lid van een club in België, ook al heeft dit lid al een federatiekaart uit het buitenland, is verplicht een Belgische federatiekaart te nemen. Rechtstreeks aansluiten bij de federatie is niet voorzien in België, maar de clubs hebben wel de mogelijkheid om verschillende types licentie (A, B of C) aan te bieden voor greenfeespelers. Als beginner is er de startpas en voor de jeugdspeler is er de federatiekaart aan junior tarief.

De jaarlijkse bijdrage omvat 2 bedragen waarvan één bestemd voor de Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en het tweede bestemd is voor Golf Vlaanderen. Deze vormen de werkingsbudgetten van de 2 Verenigingen. De KBGF staat in voor de internationale en nationale golfsport en Golf Vlaanderen staat in voor clubondersteuning, diensten aan de golfer en begeleidt op sportief vlak 'van kids tot elitespeler'.

De 10 belangrijkste diensten gekoppeld aan uw federatiekaart?

1/ Je Golfpaspoort

Deze kaart is vooreerst jouw wereldwijde golfpaspoort. Dus om een federatiekaart te verkrijgen dien je lid te zijn in één van de golfclubs, maar dat kan zowel een golfschool zijn als een 9 of 18 holes baan. Elke greenfeespeler dient over een federatiekaart te beschikken. Zgn. zwarte golfers (spelers zonder federatiekaart) zijn niet gedekt en een buitenlandse greenfee golfer die een federatiekaart heeft van bv. Spanje of Nederland dient bij een ongeval beroep te doen op de polis van dat desbetreffende land. Zonder federatiekaart zal de club waar je een greenfee wil spelen je niet toelaten.

2/ Je golft veilig

Via Ethias zijn alle houders van een federale kaart verzekerd via de golfpolis van Golf Vlaanderen. Deze verzekering is wereldwijd geldig en dekt zowel burgerlijke aansprakelijkheid als lichamelijke ongevallen.

Ook als beginner dien je je te registreren door de aankoop van een startpas. Wanneer je start op een club en je bent langer actief dan 1 maand, dient je club minstens een startpas aan te vragen. Deze kaart geeft je alle voordelen van een gewone federale kaart behalve dat ze enkel geldig is op je homeclub.

Meer info: Golf & verzekering | Golf Vlaanderen

3/ Jouw WHS handicaphistoriek

Via de federale database zal je spelniveau, d.w.z. jouw handicap, steeds actueel gehouden worden. Zonder federatiekaart kan je geen Hcp index hebben.

4/ Jouw gratis toegang tot een uniek digitaal platform

GV heeft de laatste jaren een digitaal platform uitgebouwd met tal van functies en toepassingen. Via i-golf en de BEgolf-app kan je je WHS handicap index op elk moment consulteren, de golfer kan inschrijven voor wedstrijden, een les boeken, resultaten bekijken, reserveren op een andere baan en heeft alle clubgegevens op zak.

De App geeft je als golfer specifieke App instrumenten zoals kalender, stroke saver, boek een greenfee/tee time, leaderboards, badges als beloning in wedstrijden,...

Meer informatie vind je hier.

5/ Impact.

In je federatiebijdrage van Golf Vlaanderen is een abonnement op het magazine Impact inbegrepen. 4 keer per jaar ontvang je het magazine gratis in je brievenbus.

Ontvang je het niet? Check je adresgegevens via de App en pas ze eventueel zelf aan.

6/ Jouw intelligente federatiekaart

In samenwerking met de Koninklijke Belgische Golf Federatie is je federatiekaart interactief. Hierdoor kan de golfer zich eenvoudig identificeren voor toegangscontroles en wedstrijden. De club kan de kaart ook op eigen initiatief gebruiken als betaalmiddel. De golfer kan vervolgens 'credits' aankopen via deze kaart voor gebruik aan de ballenautomaat, de bar,... De club kan op eigen initiatief de kaart ook gebruiken als betaalmiddel.

7/ Je blijft op de hoogte van het laatste golfnieuws

Je ontvangt GV e-Nieuws in je mailbox.

GV is actief op haar website en sociale media zoals Facebook en Twitter. Volg onze Facebook pagina om als eerste geïnformeerd te zijn over de uitslagen van onze profspelers.

8/ Jouw clubsoftware

De GV geeft aan elke GV-club gratis de software om leden- en wedstrijdbeheer te kunnen uitvoeren. Dit professionaliseert onze clubs en maakt de secretariaten efficiënt.

9/ Je kan deelnemen aan onze wedstrijden

Zowel recreatief als competitief is er een ruim aanbod aan wedstrijden. Er is de Beker van Vlaanderen, de Dames Trofee én de Senioren Trofee die je al kan meespelen vanaf hcp 36.

Er zijn Kids wedstrijden voor 6-12 jarigen, de Junior Trofee voor de jeugdspelers die nog niet aan Junior Tour kunnen deelnemen en op competitief vlak biedt de GV tal van Kampioenschappen van Vlaanderen. Elke leeftijdscategorie heeft zijn of haar kampioenschap.

Ook de KBGF heeft een aanbod voor de betere amateurspelers in Federal Tour, Senior Tour, Kids Tour, Junior Tour en natuurlijk de Interclubs.

10/ Wat doet de GV nog voor jou, je club en de golfsport?

Promotie van golf, Start to Golf campagne, Golf on the Road, opleiding voor clubs en trainers, bijscholingen, infosessies, jeugdsportfonds voor de clubs, Golf & Toerisme, golfregelboekje, publicaties, talentontwikkeling, kids trainingen, regionale trainingen, stages, GV topsportschool, Top Golf Vlaanderen, Be Gold olympisch programma, Golf & Milieu, Golf & Gezondheid, Golf op school, G-Golf, Golf & Ethiek, Fair play acties, golfontwikkeling, reglementeringen, erkenning van clubs, tucht, doping, clubondersteuning, …
Ga terug naar Federatiekaart