Thumbnail pagina

Voordelen federatiekaart

GVG 20230906 0363
Voordelen federatiekaart

Waarom betaal ik federale bijdrage?

Iedereen die golft, betaalt jaarlijks zijn bijdrage voor een federatiekaart. Maar waarom eigenlijk?

Elke golfer die actief is in België, ongeacht of ze al een federatiekaart uit het buitenland hebben, wordt verplicht een Belgische federatiekaart aan te schaffen. Hoewel het rechtstreeks aansluiten bij de federatie niet mogelijk is in België, bieden clubs wel verschillende licentietypes (A, B of C) aan voor greenfeespelers. Als beginnende golfer is er de startpas en voor jeugdspelers is er een federatiekaart beschikbaar tegen een speciaal tarief.

De jaarlijkse bijdrage omvat twee bedragen: een voor de Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en een voor Golf Vlaanderen. Deze bijdragen vormen de werkingsbudgetten van beide verenigingen. De KBGF houdt zich bezig met de internationale en nationale golfsport, terwijl Golf Vlaanderen verantwoordelijk is voor clubondersteuning, diensten aan golfers en begeleiding op sportief vlak, van jonge spelers tot elitespelers.

De 10 belangrijkste diensten die gekoppeld zijn aan jouw federatiekaart

1) Wereldwijd golfpaspoort

De federatiekaart is niet alleen een golfpaspoort dat je toegang geeft tot golfclubs wereldwijd, maar het is ook een vereiste voor elke greenfeespeler. Om een federatiekaart te verkrijgen, dien je lid te zijn van een golfclub. Zonder een federatiekaart zal je niet worden toegelaten op de golfclub waar je een greenfee wil spelen. Dus zorg ervoor dat je jouw federatiekaart altijd bij je hebt om zorgeloos van je golfrondes te genieten en deel te nemen aan de golfsport, waar je ook bent. Spelers zonder federatiekaart, ook wel "zwarte golfers" genoemd, zijn niet gedekt door de golfpolis en buitenlandse greenfeespelers die een federatiekaart hebben van een ander land, moeten bij een ongeval beroep doen op de verzekering van dat land in kwestie. Daarom is het essentieel om over een geldige federatiekaart te beschikken voordat je gaat golfen.

2) Golfpolis

Alle houders van een federale kaart zijn verzekerd via de uitgebreide golfpolis van Golf Vlaanderen, die wordt aangeboden via AXA. Deze verzekering biedt wereldwijde dekking en zorgt voor zowel burgerlijke aansprakelijkheid als lichamelijke ongevallen.

Ook als beginnende golfer is het belangrijk om je te registreren door de aanschaf van een startpas. Zodra je begint te spelen op een golfclub en je langer dan 1 maand actief bent, moet jouw club ten minste een startpas voor jou aanvragen. Met deze kaart profiteer je van alle voordelen van een reguliere federale kaart, met uitzondering van het feit dat deze alleen geldig is op jouw homeclub.

> Meer info: Golf & verzekering | Golf Vlaanderen

3) Jouw WHS-handicaphistoriek

Via de federale database wordt jouw spelniveau, oftewel jouw handicap, na elke wedstrijd of EDS up-to-date gehouden. Het hebben van een federatiekaart is essentieel om een Hcp-index te kunnen hebben. Zonder een federatiekaart is het niet mogelijk om jouw handicap bij te houden.

4) Jouw toegang tot de app

Golf Vlaanderen heeft in de afgelopen jaren een geavanceerd digitaal platform ontwikkeld, dat een breed scala aan functies en toepassingen biedt. Met behulp van de BEgolf-app heb je direct toegang tot jouw WHS-handicapindex, waardoor je op elk moment jouw golfprestaties kunt bekijken. Maar dat is niet alles - deze platformen bieden nog veel meer handige mogelijkheden.

Dankzij de BEgolf-app kun je je gemakkelijk inschrijven voor golfwedstrijden en zelfs lessen boeken. Ook heb je de mogelijkheid om resultaten te raadplegen en te bekijken hoe je het doet ten opzichte van anderen op de leaderboard. Bovendien biedt de app een handige kalenderfunctie, een stroke saver om jouw scores bij te houden en de mogelijkheid om een greenfee of tee time te reserveren op verschillende golfbanen.

> Meer informatie vind je hier.

5) Jouw toegang tot het GV Plus voordelenplatform

GV plus is een voordelenplatform waarin gerenommeerde merken en diensten hun producten ter beschikking stellen (gelijkaardig aan Monizze, benefits at work…).

Wat vind je op GV Plus? Naast de gebruikelijke kortingen bij pretparken, kledingmerken... biedt GV plus ook een categorie golfdeals aan. Hier vind je leuke deals van onze partners, Pin High Golftravel en Peak Performance.

Op zoek naar een cadeautje voor een golfer? Dan is de Just Golf box misschien wel iets!

Waar?

Ga naar je home scherm > klik op federatiekaart > scroll naar beneden > klik op GV Plus

6) Jouw intelligente federatiekaart

Deze geavanceerde kaart maakt het voor golfers gemakkelijk om zich te identificeren bij toegangscontroles en voor deelname aan wedstrijden. Maar dat is nog niet alles, de kaart biedt nog veel meer voordelen.

Naast de identificatiefunctie kan de club ervoor kiezen om de kaart te gebruiken als een handig betaalmiddel. Hierdoor kunnen golfers 'credits' aankopen via de kaart, die vervolgens gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden, zoals bij de ballenautomaat, de bar en andere faciliteiten op de golfclub. De interactieve federatiekaart biedt zo niet alleen gemak en flexibiliteit voor de golfer, maar geeft de club ook de mogelijkheid om haar diensten efficiënter en klantvriendelijker aan te bieden.

AGS STG Jeugd 5

7) Het laatste golfnieuws & het magazine Impact

Je ontvangt regelmatig GV e-Nieuws rechtstreeks in jouw mailbox. Hierin vind je alle belangrijke updates, evenementen en interessante nieuwtjes van Golf Vlaanderen.

Daarnaast is Golf Vlaanderen actief op verschillende sociale media platforms, zoals Facebook, Instagram, X en LinkedIn. Volg onze kanalen om als eerste geïnformeerd te zijn over de laatste uitslagen van onze professionele spelers, boeiende content en andere golfgerelateerde hoogtepunten.

Bij jouw federatiebijdrage aan Golf Vlaanderen is een gratis abonnement op het magazine Impact inbegrepen. Dit inspirerende magazine wordt vier keer per jaar bij jou thuisbezorgd.

Mocht je het magazine onverhoopt niet ontvangen, dan kun je eenvoudig jouw adresgegevens controleren en eventueel zelf aanpassen via de handige Golf Vlaanderen App. Zo zorgen we ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws, boeiende verhalen en interessante artikelen over de golfwereld. Mis geen enkele editie van Impact en geniet van jouw golfleesplezier!

8) Clubsoftware

Golf Vlaanderen is de overkoepelende federatie van alle Vlaamse golfclubs. We bieden elke club gratis software aan voor leden- en wedstrijdbeheer. Hierdoor wordt het beheer binnen onze clubs geprofessionaliseerd en kunnen de secretariaten efficiënter werken.

9) Regionale en nationale wedstrijden

Of je nu graag voor het plezier speelt of de uitdaging van competitie zoekt, er is voor ieder wat wils.

Voor deelnemers vanaf hcp 36 zijn er spannende competities zoals de Beker van Vlaanderen, de Dames Trofee en de Senioren Trofee. Deze wedstrijden bieden een geweldige gelegenheid om jouw vaardigheden te tonen en plezier te hebben op de golfbaan.

Voor onze jongere golfers organiseren we Kids wedstrijden voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, en de Junior Trofee voor jeugdspelers die nog niet klaar zijn voor de Junior Tour. Daarnaast zijn er tal van Kampioenschappen van Vlaanderen, op competitief niveau, voor elke leeftijdscategorie. Hierdoor kunnen golfers van alle leeftijden strijden om de felbegeerde titels in hun categorie.

Ook de Koninklijke Belgische Golf Federatie (KBGF) heeft een uitgebreid aanbod voor de meer ervaren amateurspelers. De Federal Tour, Senior Tour, Kids Tour, Junior Tour en Interclubs bieden allemaal kansen om jouw golfvaardigheden te verbeteren en deel te nemen aan spannende competities.

Of je nu een beginner bent, een recreatieve golfer of een ervaren wedstrijdspeler, er zijn volop mogelijkheden om jezelf uit te dagen en te genieten van het plezier van golfen in al zijn vormen.

10) Wat doet de GV nog voor jou, je club en de golfsport?

Golf Vlaanderen is toegewijd aan het bevorderen van golf in al zijn facetten. We bieden een breed scala aan initiatieven en programma's om de sport te promoten en toegankelijk te maken voor iedereen.

Promotie van golf, Start to Golf campagne, Golf on the Road, opleiding voor clubs en trainers, bijscholingen, infosessies, jeugdsportfonds voor de clubs, Golf & Toerisme, golfregelboekje, publicaties, talentontwikkeling, kids trainingen, regionale trainingen, stages, GV-topsportschool, Top Golf Vlaanderen, Be Gold olympisch programma, Golf & Milieu, Golf & Gezondheid, Golf op school, G-Golf, Golf & Ethiek, Fair play acties, golfontwikkeling, reglementeringen, erkenning van clubs, tucht, doping, clubondersteuning, …

Ga terug naar de federatiekaart