Thumbnail pagina

Golf op school

IMG 4758

Golf in de les LO of op een sportdag? Natuurlijk!

Het project Golf op School brengt golf tot in de les Lichamelijke Opvoeding in zowel het lager als het secundair onderwijs. Zo krijgen kinderen en jongeren de kans om op school de golfsport te leren kennen en nadien met de klas eventueel een initiatie te volgen op de golfclub.

Golf Vlaanderen zorgt voor:

Waarom golf in de les LO?

Komaf met het imago

Golf is niet langer die moeilijke, saaie of dure sport! Door op een leuke en uitdagende manier kennis te maken met golf als een échte sport worden vooroordelen weggenomen en verbreden de leerlingen hun sportkennis.

Motorische ontwikkeling

Bij golf worden leerlingen getraind op hun ooghandcoördinatie, hun competitieve vaardigheden worden ontwikkeld en ze leren zowel individueel als in ploeg te spelen. Ook een heleboel andere fysieke en cognitieve vaardigheden komen aan bod, zoals slagvaardigheid, mikken naar doel, fair play, tactisch inzicht, enz…

Intensief op ieders niveau

Verschillende reacties van kinderen en leerlingen bevestigen de intensiteit van de golfsport. Hoewel je na uurtje niet ‘nat’ in het zweet staat, ben je zowel fysiek als mentaal bezig omwille van de concentratie en technische vaardigheden die je nodig hebt tijdens de les golf. Leerzaam en fun dus voor àlle leerlingen, sportief en minder sportief! Misschien ontdek je wel een nieuw talent in de klas!

Hoe golf in de les LO?

B-golf

Golf Vlaanderen biedt een vereenvoudigde vorm van golf aan, B-golf, ideaal om de basistechnieken zoals het chippen, het putten en de lange slag aan te leren. Dankzij gebruik van aangepast materiaal dat makkelijk hanteerbaar is, worden de eerste slagen al snel een succes bij de spelers en hoef je als lesgever geen golfpro te zijn om de leerlingen een eerste kennismaking aan te bieden met deze technische sport.

De kleurrijke plastieken clubs, softballen en velcrodoeltjes zorgen er bovendien voor dat het materiaal veilig en aantrekkelijk is en dat er zowel indoor als outdoor mee gespeeld kan worden. Het is m.a.w. praktisch zeer haalbaar om B-golf te geven in de turnzaal, op de speelplaats, in een sporthal of op een grasveld.

Samenwerking met een golfclub

Ga terug naar Golfpromotie