Thumbnail pagina

5 redenen om je zomer door te brengen op de golfbaan

De zomer is dé tijd voor avontuur, nieuwe hobby's, en qualitytime in de buitenlucht. Of je nu een ervaren golfer bent of net je eerste Start to Golf sessie hebt ervaren, hier zijn vijf overtuigende redenen waarom jouw zomer op de golfbaan onvergetelijk wordt.

1. Golfers leven langer

Gemiddeld 5 jaar zelfs, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek in Zweden. De studie maakte een vergelijking tussen de totale bevolking en de golfers, waarbij er 40% minder sterfgevallen waren onder de golfers. Bovendien zorgt golf niet alleen voor een verlaagd risico op hart- en vaatziektes, de sport bevordert ook een goed evenwicht en verlaagt de kans op vallen. Golf is gezond, daar kan je alvast niet onderuit.

2. Golfers halen gemakkelijk 10 000 stappen per dag

In een golfbuggy rondrijden? Vergeet het, in de praktijk doet vrijwel niemand dat in ons land. De meeste golfers lopen met de golftas op een trolley of zelfs op de rug. Daarbij beweeg je meer dan je denkt – heuveltje op, heuveltje af – en train je al je spieren, ook je bilspieren! Bij het golfen van 9 holes verbruik je gemiddeld 700 calorieën, 18 holes zijn goed voor 12.000 stappen, wat neerkomt op ongeveer 7 kilometer. Het is trouwens een etiquette in golf om het speeltempo hoog te houden. Onnodig te zeggen dat die flinke pas voor extra verbranding zorgt…

3. Golfers zijn sociale beestjes

Je moet heus geen directeur zijn, sigaren roken of whisky drinken om te golfen. Dat bewijzen de 50 000 spelers in Vlaanderen maar al te graag – golf in Vlaanderen groeit trouwens met 4%. Golfen is hip én voor iedereen weggelegd. Dankzij het handicapsysteem kan je perfect samen spelen, ongeacht leeftijd of spelniveau.

4. Golfers kennen geen stress

Geef toe, enkele uren in de natuur wandelen doet wonderen, toch? Het zal dan ook niemand verbazen dat golfen het stressniveau verlaagt en lichaam en geest ontspant. Bovendien wakkert de buitenlucht je vakantiegevoel alleen maar aan én waan je je in Vlaanderen soms echt in het buitenland. Zo lijkt het soms alsof je golft tussen de Franse kastelen of met zicht op de Schotse kust. Vergeet yoga, ga gewoon golfen!

5. Golfers zijn strategische slimmeriken

De bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole krijgen, dat is het doel. Maar hoe doe je dat? Golfen is een zeer strategisch spel, waarbij je niet alleen recht en ver moet kunnen slaan. Soms is een korte slag net beter… om met de volgende slag punten te kunnen scoren. Eigenlijk zou je vanaf de tee box, aan het begin, al moeten nadenken over de manier waarop je de hole gaat spelen. Maar geen zorgen, dit ‘course management’ kan je leren, net zoals wat je moet doen als de golfbal niet gaat zoals je gepland had. Maar sowieso houdt dit strategisch denken je hersenen in conditie! Proberen?

Ontdek golf met Start to Golf