Thumbnail pagina

8 opwarmingsoefeningen; maak je klaar om te golfen

We kennen allemaal het enthousiaste gevoel als het weer tijd is om naar de golfbaan te gaan. Maar te midden van ons drukke leven slaan we vaak de opwarming over, waardoor we stijf en koud aan die eerste swings op de tee beginnen. Toch loont het de moeite om vooraf even naar de driving range te gaan om op te warmen.

Samen met Koen Marx, de fysiotherapeut van de GV-topsportschool, hebben we een reeks video's gemaakt waarin we het belang van een opwarming uitleggen en 8 specifieke opwarmingsoefeningen demonstreren. Met deze eenvoudige opwarming, optimaliseer jij jouw golfronde of golftraining.

Bekijk hier alle opwarmingsoefeningen

Waarom is een Opwarmingsroutine Belangrijk?

Je vraagt je misschien af waarom een opwarmingsroutine zo belangrijk is voordat je de golfbaan opgaat. Wel, het antwoord is simpel: jouw lichaam heeft die voorbereiding nodig! Door enkele minuten te besteden aan opwarmingsoefeningen verbeter je de bloedcirculatie, verhoog je de flexibiliteit en zorg je ervoor dat jouw spieren klaar zijn voor actie. Dit betekent dat je meteen vanaf het begin met volle kracht kunt swingen en het risico op blessures aanzienlijk vermindert. Een win-win, toch?