Thumbnail pagina

Amateur Championship Golf Vlaanderen 2022

Het Amateur Championship Golf Vlaanderen vervolledigde opnieuw de kalender met een 2-daags strokeplay tornooi voor spelers met een lage handicap. Dit jaar was het de golfbaan van Golf Club Kampenhout die op 10 en 11 september diende als strijdtoneel voor de titel Vlaams Kampioen.

Tijdens de eerste dag waren de weergoden ons helaas niet goed gezind. De hemelsluizen stonden zowat de hele dag wagenwijd open. Het was dus een heuse uitdaging om in die moeilijke weercondities een goede score neer te zetten. Na dag 1 was het Louise Cuyvers (Royal Golf Club of Belgium) die aan de leiding stond met een score van 77 (+5). Ze werd op de voet gevolgd door voormalig kampioene Lara Meyers en Mirthe Waumans.

Ook bij de heren was de strijd spannend met amper 1 slag verschil in de top 3. Het was Louis Peeters (Royal Antwerp Golf Club) die met een score van 74 (+2) de eerste dag afsloot aan de top van het leaderboard. Met een score van 75 waren thuisspeler Finn Smolders (Golf Club Kampenhout) en Sebastien De Vooght (Royal Antwerp Golf Club) nog steeds in de running voor de titel.

Ook op de tweede dag hadden we te kampen met moeilijke weersomstandigheden, een dikke mist hing over de golfbaan waardoor er een half uurtje vertraging was. Eenmaal opgeklaard, werd het alsnog een stralende dag. Dit weerspiegelde zich ook in de scores bij zowel de mannen als de vrouwen.

Bij de mannen was het Callum Mclean (Ternesse Golf & Country Club) die zich tot Kampioen van Vlaanderen 2022 kroonde. Met een rondje PAR op de 2e dag, eindigde hij op een totaalscore van +4. Op de 2e plaats was er een ex aequo tussen Victor Peperstrate (Rinkven Golf), Louis Peters en Sebastien De Vooght. Zij eindigden op een totaalscore van +6.

De 16-jarige Mirthe Waumans, ook van Ternesse Golf & Country Club, sleepte de titel Vlaams Kampioen binnen bij de vrouwen. Ze speelde een sterke -1 score op de 2e dag waardoor ze op +8 eindigde. Louise Cuyvers won de zilveren medaille met een totaalscore van +11. Het podium werd aangevuld door Lara Meyers met +16.


Beleef hier het Amateur GV Championship opnieuw