Thumbnail pagina

Back to the Topsportschool - The Next Generation

Op 1 september gingen alle kinderen na een stralende zomervakantie terug naar school. Jonas, Pieter, Chari, Lucas en Arthur maakten hun start aan de GV Topsportschool. De nieuwe groep begon samen met de coaches het schooljaar met twee dagen teambuilding. Ze klauterden erop los en leerden elkaar beter kennen. Op maandag 5 september begon het serieuze werk op de schoolbanken en de golfbaan

Een introductie tot topsport

Tijdens het eerste semester lag de klemtoon op de introductie tot topsport. Ze werden zowel fysiek als mentaal volledig gescreend. De werkpunten en bestaande sterktes werden in kaart gebracht zodat elk een persoonlijk ontwikkelingsplan kan volgen. Tijdens de biomechanische en fysieke screening maakte de jonge groep kennis met de internationale experten Ryan Lumsden en Orlaith Buckley. Zij werken al meer dan 10 jaar nauw samen met de coaches binnen het GV-topsportprogramma. Ryan en Orlaith volgen de spelers op gedurende hun volledige carrière binnen het GV-ontwikkelingsprogramma.

Eind oktober stond er al een buitenlandse stage op de agenda. Samen met coaches Ellen Smets en George Mackechnie trokken ze naar de Algarve in Portugal om te trainen in ideale faciliteiten. Op de driving range en shortgame area werd er veel gewerkt aan het korte spel. Dit konden ze meteen in praktijk omzetten tijdens de trainingen op de baan.

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders werden in het eerste semester ondergedompeld in de wereld van topsport. Zij kregen van mentale coach Jan Dierens een sessie over ‘topsport ouderschap’. Centraal stond de ontwikkeling van het kind en de uitdagingen dat topsport met zich meebrengt. Aan de hand van gerichte vragen en praktische oefeningen werden de ouders op weg gezet om een ‘super golfouder’ zijn.

Topsportschool 2.0

Je zag het al in een filmpje of je las erover in het magazine Impact, de GV Topsportschool zit in een nieuw jasje. Zowel de school als de trainingsfaciliteiten kregen een heuse update. Golf Club Hasselt en Golf Vlaanderen investeerden in de nieuwste trainingsfaciliteiten. Bovenop de bestaande apparatuur, zoals Trackman, Sam Putting Lab, Zen Putt, is er nu ook een nieuwe dynamische indoor putting green, die het mogelijk maakt om tijdens de winter indoor technische putts te oefenen.

Het gloednieuwe schoolgebouw, op amper 4 km van de golf, heeft nu een powerzaal speciaal op maat van de fysieke trainingen. De leerling topsporters zijn ook de allereerste die in het gloednieuwe internaat verblijven. Een extra troef: de leerlingen van de hotelschool in Hasselt verzorgen het eten voor de leerlingen van het internaat.

Een uitgebreid coaching team staat elke dag klaar voor de leerling topsporters. Ze worden professioneel begeleid door:

  • Karine Guerman (technisch directeur topsport)
  • Ellen Smets (eindverantwoordelijke golf coach)
  • George Mackechnie (technische trainer)
  • Koen Marx (kiné)
  • Hilde Van Oycke (fysieke coach)
  • Jan Dierens (sportpsycholoog)
  • Michel Tuts (Topsportschoolcoördinator)
  • Kevin Dhondt (Sporttechnisch ondersteuner)
Ontdek hier meer over de GV Topsportschool

Enkele sfeerbeelden van het eerste semester aan de GV Topsportschool