Thumbnail pagina

Believe in Basics golfcongres

Programma update Believe in Basics golf congres definitief 3

David Petrie, 10 jaar later

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Koksijde Golf ter Hille gaan we samen met jou na of Davids visie 'Believe in Basics' op vandaag nog actueel is en blijvend impact heeft op het topsportprogramma van Golf Vlaanderen.

Programma


09.00 Verwelkoming

10.00 Opening congres door mevrouw Stéphanie Anseeuw, schepen en voorzitter Raad van Bestuur AGB

10.30 Visie ‘Believe in basics’

10:45 Matthew Tipper

12:00 Verplaatsen met eigen vervoer naar Koksijde Golf Ter Hille, aansluitend walking lunch

14.30 Start clinic op de driving range met Ryan Lumsden, Pete Cowen & Thomas Pieters

16.30 Afsluitende drink

De experten aan het woord

Matthew tipper

Matthew Tipper - Matthew is een internationaal expert op het gebied van putting, wedging en bunkershots. De spelers onder begeleiding van Matthew verzekerden reeds meerdere overwinningen op het allerhoogste niveau.

Directorprofile

Ryan Lumsden - Ryan is een wereldbekende biomechanica-expert en begeleidt PGA Tour titelwinnaars. Hij werkt, dankzij David, al meer dan 10 jaar samen met Golf Vlaanderen en vervult nog steeds een prominente rol in het succesvolle topsportprogramma.

JS114081076 cowen sport trans Nv B Qz Q Njv4 Bq2 Mm0 MDLB Hri0 Ac4j Jl6 BNG Lg DG Olhz E3cr0 Y Nb Fa Yc

Pete Cowen - Pete put uit zijn jarenlange ervaring en successen om zijn voornaamste bevindingen met ons te delen. Ook al blijft hij zelf liever onder de radar, bij coaches en spelers geniet hij bijzonder veel aanzien. Onder impuls van David was Pete de pionier als internationale expert voor de GV-topsportschool. Spelers onder Pete’s begeleiding wonnen samen al meer dan 200 titels waaronder maar liefst 11 majors.

David

Wie was David Petrie?

David was sinds 2002 Coach bij Golf Vlaanderen (toenmalig VVG), en nam als head coach sinds 2005 de algemene technische visie van de regionale trainingen, de Topsportschool en het Top Golf Vlaanderen programma voor zijn rekening.

Het was David die geduldig bouwde aan een topsportprogramma in nauwe samenwerking met de collega's van de afdeling topsport.

Dankzij zijn persoonlijkheid en zijn enorme vriendennetwerk overtuigde hij naast wereldtopper Pete Cowen ook Ryan Lumsden, Ramsay McMaster en later Orlaith Buckley (wereldtoppers inzake biomechanica en golf fysiotherapie) om het topsportprogramma te vervoegen.

David was zeer gepassioneerd door zijn vak, leergierig en voortdurend op zoek naar verbetering. Tegelijkertijd stond hij steeds klaar om zijn inzichten en kennis te delen. De speler stond altijd centraal met als ultieme doel om zijn of haar droom te realiseren. In 2012 verloor David de strijd tegen een aanslepende ziekte.Praktisch

  • Wanneer: 14 oktober (ontvangst om 9u)
  • Waar: het ochtendprogramma gaat door in het Cultuurcentrum CasinoKoksijde, voor de lunch en het namiddagprogramma verplaats je je met eigen vervoer naar Koksijde Golf ter Hille
  • Voor wie: iedereen welkom (nog 30 vrije plaatsen)
Schrijf je hier in!