Thumbnail pagina

Big Green Egg Beker van Vlaanderen 2022

Het is een klassieker op de jaarlijkse GV-kalender, de Big Green Egg Beker van Vlaanderen. Ook dit jaar was het opnieuw de grootste recreatieve wedstrijd van Vlaanderen. Met 40-tal clubs die een clubkwalificatie organiseerden, kunnen we alweer terugblikken op een geslaagde editie.

Het klassieke recept van de Big Green Egg Beker van Vlaanderen

In het voorjaar krijgen alle golfclubs in Vlaanderen de mogelijkheid om een Beker van Vlaanderen clubkwalificatie te organiseren. Dit is een wedstrijd die extra georganiseerd wordt of die samenvalt met een bestaande wedstrijd. De winnaars van elke categorie worden uitgenodigd voor de zonale ½ finales m.a.w. de winnaar mixed brut, winnaar net cat. I en II heren en winnaar net cat. I en II dames (= totaal van 5 spelers per club). Golf Vlaanderen voorziet voor elke deelnemer een tee-gift en een prijs voor de eerste in elke categorie.

De halve finales gingen door in het weekend van 27 en 28 augustus op Golf Club Hasselt en Royal Keerbergen Golf Club. De eerste 6 in de rangschikking van de zonale ½ finales m.a.w. de 1ste 6 in cat. mixed Brut, cat. I heren en dames en cat. II heren en dames (= 30 per zone) werden uitgenodigd voor de finale op Royal Latem Golf Club.

Op 24 september was het dan zo ver, 60 deelnemers vanuit heel Vlaanderen kwamen naar het prachtige Royal Latem om de finale te spelen. Ondanks de regenachtige start van de dag, was iedereen alweer opgefleurd wanneer ze tijdens het opwarmen verwend werden met een hapje aangeboden door Big Green Egg.

Alle spelers konden de wedstrijd nabespreken tijdens een heerlijke barbecue klaargemaakt op de Big Green Egg. De prijzentafel was rijkelijk gevuld met tal van originele (golf)prijzen. Het was uiteindelijk Valerie Van Hecke die de brut prijs ofwel de mini-Big Green Egg Beker van Vlaanderen in de wacht kon slepen met een mooie score van 32 punten.

Naast het individueel klassement, reiken we jaarlijks ook de Wisselbeker Bob Cordons uit. Tijdens de halve finale kunnen 4 ploegen zich plaatsen voor de finale. Het eindklassement houdt rekening met de 2 beste scores stableford. De ploeg bestaat uit spelers met een handicap onder de 18,4 waaronder minstens 1 dame. Dit jaar was het Golf Puyenbroeck die de wisselbeker mee naar de club nam.

Winnaars 2022

Dames I categorie:

 1. Nele Verniers (Golf Club Beveren)
 2. Valerie Van Hecke (Royal Latem Golf Club)
 3. Tosca Van Reymenant (Winge Golf)

Dames II categorie:

 1. Sabine Dierickx (Golfschool Gent)
 2. Minke Peeters (Steenpoel Golf Club)
 3. Anne-Lien Michiels (Royal Keerbergen Golf Club)

Heren I categorie:

 1. Jasper De Keukeleire (Golf Puyenbroeck)
 2. Jules Boschmans (Rinkven Golf)
 3. Vjorn De Schoenmaker (Golf Puyenbroeck)

Heren II categorie:

 1. Johan Fonteijn (Atgolf Vlaanderen)
 2. Alex Heylen (Ternesse Golf & Country Club)
 3. Gregoire Egleme (The National)

Bekijk hier de Big Green Egg Beker Van Vlaanderen aftermovie