Thumbnail pagina

De Dag van de Golftrainer, een terugblik

Leren is een avontuur dat zich niet alleen beperkt tot de schoolbanken. Het is een levenslange reis waar we allemaal deel van uitmaken, en dit geldt evenzeer voor golftrainers. Golf Vlaanderen moedigt trainers aan om de opleiding te zien als een opstapje naar een eindeloze reis vol groei en ontwikkeling. Samen met Sport Vlaanderen en de PGA of Belgium hebben we de handen ineengeslagen om de "Dagen van de Golftrainer" te organiseren, die in 2023 twee keer plaatsvonden.

De "Dagen van de Golftrainer" brengen golftrainers van alle niveaus samen, van initiators tot instructeurs, trainers B en trainers A. Dit evenement dient niet als een platform voor pure educatie, maar is een bijeenkomst voor netwerken; het opdoen en uitwisselen van ideeën en verder bouwen op kennis verkregen tijdens VTS-opleidingen. Deze gelegenheid stelt professionals in staat om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de verdere professionalisering van de golftrainercommunity. De "Dagen van de Golftrainer" bieden een waardevolle kans om gezamenlijk te werken aan het verbeteren van de kwaliteit van golftraining.

Samen groeien

De eerste van deze dagen vond plaats op Brasschaat Open Golf & Country Club en stond volledig in het teken van "coachen met de M-factor." Dit is een belangrijk onderwerp binnen de VTS-cursussen (Start 2 coach en Initiator golf) waar wij graag verder wouden op ingaan en de praktijk wouden brengen. De nadruk lag op de menselijke kant van training, met de focus op empathie, motivatie, en het begrijpen van de unieke behoeften van elke speler. De golftrainers van verschillende niveaus brachten elk hun vaardigheden en inzichten met zich mee. Het valoriseren van hun bijdragen en expertise is een cruciaal element tijdens deze dagen.

Internationale inzichten en visies

De tweede "Dag van de Golftrainer" vond plaats op Golfclub Hasselt en bood een geweldige kans voor golftrainers om inzichten te krijgen van niemand minder dan internationaal expert Matthew Tipper. Zijn visie op hoe je een trainingscultuur kunt opbouwen en de nieuwste benaderingen van het "short game" was een eyeopener voor velen en een mooie aanvulling op vakken van de VTS opleidingen zoals Trainingspraktijken Golf. Deze dag toonde aan dat de doorstroming van kennis en innovatieve ideeën niet beperkt is tot de grenzen van Vlaanderen, maar wereldwijd kan reiken.