Thumbnail pagina

De nieuwe app - Hoe gebruik je hem?

Ontdek de nieuwe BEgolf-app!

De BEgolf-app is beschikbaar voor alle leden van Golf Vlaanderen, AFGolf en de Koninklijke Belgische Golf Federatie.

De nieuwe app is sinds begin april in gebruik genomen. Er werden in tussentijd een aantal problemen opgelost en er werd verder gewerkt aan een verbeterde kalender en scorekaart.

De scorekaart is vanaf heden beschikbaar met een interactieve strokesaver. Voor de startende golfers is Route 36 beschikbaar en wist je dat je de 'lay-out' van de app kunt aanpassen naar jouw wensen?

De nieuwe app installeren, ontdek hier hoe je dit doet.
Ipad strokesaver

Nieuwe scorekaart met strokesaver

De app is jouw persoonlijke strokesaver. De golfbanen in Vlaanderen zijn in kaart gebracht en je kan voor, tijdens of na je ronde deze strokesaver bekijken in de app. Deze strokesaver is gekoppeld aan jouw scorekaart. De scores ingeven werd vereenvoudigd: door middel van een + of - knop kan je hole per hole scores toevoegen. Ontdek hoe dit in zijn werk gaat in onze handleiding.

Handleiding scorekaart
Kalender legende

Nieuwe kalender

De kalender om in te schrijven voor wedstrijden en activiteiten werd grondig aangepakt. Om de gebruikservaring te verbeteren werken we met een eenvoudige kalenderweergave. Zo kan je snel zien welke wedstrijden en activiteiten plaatsvinden in jouw club. Ontdek in de handleiding hoe de kalender werkt en hoe je je kan inschrijven voor jouw favoriete wedstrijden of activiteiten.

Handleiding Kalender

Hoe speel je een EDS?

Het nieuwe World Handicap System (WHS) moedigt alle spelers aan om zoveel mogelijk rondes te registreren. Dit kan via de app wanneer je een teetime reserveert. Je geeft aan of je een EDS wenst te spelen en je scorekaart is beschikbaar op de dag van je teetime.

Handleiding EDS

Waarom staat de app niet in Google Play of de Apple Store?

We hebben gekozen voor de progressive web application (PWA) technologie waardoor je de app handmatig op je desktop moet plaatsen. Google en Apple zijn grote spelers die hun eigen timing oplegden wat ten koste zou gaan van flexibiliteit bij een aanpassing. Daarenboven is het voor GV niet haalbaar om apps te financieren voor elk platform en bestaat de kans dat ze in de toekomst nog meer restricties willen opleggen. Dat heeft ons doen beslissen om naar het performante PWA over te stappen. Via www.golfvlaanderen.be/app kun je alle informatie terugvinden over de app en hoe je hem kan installeren.