Thumbnail pagina

De podcast Tee Time, leer bij over je favoriete sport, overal thuis & onderweg

Golfen tijdens het weekend met de familie, herkenbaar? Voor velen vast en zeker wel. Golf de familiesport bij uitstek – Tee time aflevering 14.

Niks is zo leuk als jouw passie te delen met de kinderen en kleinkinderen. Maar hoe begin je eraan? Grootvader Michel legt in aflevering 14 met veel enthousiasme uit hoe hij zijn kleinkinderen introduceerde tot zijn favoriete sport. Tijdens de coronapandemie nam hij ze voor de eerste keer mee naar de golfclub om een balletje te slagen. En de rest? Dat ging van zelf. Ondertussen is kleinzoon Mathieu helemaal gebeten door de golfsport en gaat hij regelmatig met zijn ouders en grootouders de baan op.

Bij het ontstaan van Rinkven Golf kwam Michel zelf in contact met golf dankzij enkele vrienden. Michel vindt het bijzonder leuk om zijn kleinkinderen dichtbij te hebben wanneer ze niet op school zijn. Zo stelt hij dat "golfen met de kleinkinderen hem jong houdt".

De gasten in de studio zijn de verpersoonlijking van de ontwikkelingscijfers van golf in Vlaanderen. Velen starten met golf nadat ze door familie geïntroduceerd werden. Dit is zeker zo voor de junioren. Golf Vlaanderen gaf deze tendens nog een extra boost met een grootouder/kleinkind campagne. Het verhaal van Michel en Mathieu is dus voor velen herkenbaar!

Luister hier naar aflevering 14!

Het leven van een golfmanager – Tee time aflevering 15

Stond je al ooit stil bij alle taken die een clubmanager uitvoert? Alexander Hautekiet maakt ons wegwijs in zijn job als clubmanager op Damme Golf. Ondertussen is het al 4 jaar geleden dat Alexander in de voetsporen van Chris Morton trad en alle kneepjes van het vak leerde.

In aflevering 15 geeft hij een kijkje in zijn drukke agenda waarin wekelijks steevast een teammeeting gepland staat. De clubmanager zit samen met de teamleden van elk departement. Zowel de pro's, greenkeepers, horeca, back-office medewerkers en poetsploeg zijn vertegenwoordigd. Dit allemaal met als doel een cross-over te ontwikkelen tussen de verschillende visies op de golfbaan en de club.

"De brown & crispy fairways zijn meer en meer de toekomst"

Naast het managen van het team, zijn er nog heel wat andere uitdagingen zoals de economische inflatie en de waterproblematiek door de aanslepende droogte afgelopen zomer. Elke golfbaan en club is anders, maar elke club zal maatregelen moeten treffen.

"De young adults zijn een goede waardemeter naar de toekomst toe"

Klassiek zien we de grootste leden drop-out binnen de leeftijdsgroep van de young adults. Daarom stelt manager Alexander: “Als de 20-jarigen actief in de club aanwezig zijn, dan kun je er eigenlijk vanuit gaan dat ze nog lang lid zullen blijven”.

Zo denken ze er in Antwerpen ook over want de Young Adults Top Invite is een jaarlijks initiatief om de Antwerpse young adults te engageren. Spelers uit verschillende clubs in Vlaanderen kwamen dit jaar samen op Cleydael Golf & Country Club om een schitterende golfdag te beleven vol sfeer en amusement. Onze reporter Carl Dieryckx ging ter plaatse en sprak er met verschillende deelnemers.

Klik hier om aflevering 15 te beluisteren!
Https static nieuwsblad be Assets Images Upload 2013 06 25 GOLFERS

Fun Fact: Alexander Hautekiet (rechts op de foto) staat in het Guiness book of World Records voor het meest gespeelde aantal golfrondes in verschillende landen.

Lees hier het artikel van Het Nieuwsblad

Onze vaste reporter ten velde, Carl Dieryckx, kwam langs in de studio – Tee time aflevering 16

Aflevering 16 van Tee Time is een bijzondere aflevering waarbij huisreporter Carl Dieryckx zelf in de studio komt zitten. Als fanatieke paardensporter had Carl snel de golfmicrobe te pakken. Gepassioneerd door golf en communicatie, ging hij op zoek naar verschillende kanalen om de golfsport op de voet te volgen. Hierbij merkte hij nog een Vlaamse leegte. Hij ging er mee aan de slag en "Golf Cultuur" werd geboren. Zelf omschrijft hij het als “een plaats waar we de passie en liefde voor golf delen”. Via dit kanaal vertelt hij diverse golfverhalen met beelden, geschreven en gesproken woord.

In deze aflevering kon het reilen en zeilen rond de LIV-Tour niet ontbreken. Uitgebreid praten Marc, Carl en Geert over het ontstaan en de gevolgen voor het internationale golflandschap.

Klik hier en ontdek aflevering 16