Thumbnail pagina

Een terugblik op de kampioenschappen 2023

Het golfseizoen zit er op, alsook de verschillende kampioenschappen. Van de zinderende finalerondes tot de glorie van het kampioenschap, laten we eens nader bekijken wat er in de afgelopen maanden is gebeurd op de golfterreinen.

KLAD 9

GV-Senioren kampioenschap

Op 8 juni vond het Senioren Kampioenschap plaats op de Palingbeek Golf en Country Club. Deze prachtige golfdag trok de besten van de seniorengolfwereld aan. Uiteindelijk waren het Lucia De Lee- (Millennium Golf) en Patrick Verbeke (Royal Zoute Golf) die als glorieuze kampioenen uit de strijd kwamen. Lucia had 89 slagen nodig en Patrick 79 om de 18 holes te volbrengen. In de categorie 65+ was het ook Patrick Verbeke die de titel in de wacht sleepte. Bij de dames was het Sonja Delport die de overwinning op haar naam schreef.

KLAD 11

G-golf/paragolf kampioenschap in samenwerking met AFGolf

Nieuw dit jaar was de samenwerking met AFGolf voor de organisatie van het G-golf / Paragolf kampioenschap. Voor deze eerste editie was het AFGolf die de organisatie op zich nam in Golfclub L’Empereur. In de brut categorie was het Arwen Duerinckx (Ternesse Golf & C.C.) die met 24 punten brut de titel als Vlaams G-golf kampioen won. In de eerste categorie Net, won Lars Franken van Antwerp Golf School met 33 punten. Jules Hallez (Dragon Golf) won in de tweede categorie met 37 punten. Junior Marie-Laure Uytterhoeven won in de derde categorie met 11 punten over 9 holes. In de categorie doven en slechthorenden kon Guy Luyten de overwinning in de wacht slepen met 37 punten.

IMG 4368

GV-Kids Trofee

Op 30 augustus werden de finalewedstrijden van de GV-Kids Trofee gehouden op de Royal Golf Club Oudenaarde. De jonge golfers hadden zich gekwalificeerd via intensieve kwalificatie- en halve finalewedstrijden op hun respectievelijke clubs. In drie verschillende categorieën streden deze veelbelovende jonge talenten om de eer van de GV-Kids Trofee.

In categorie 3 waren het Nicolas Verstraelen (Rinkven Golfclub) en Valériane Tchirkounova (The National Golf Brussels) die de overwinning behaalden. Nicolas liet zien dat hij de beste was met een indrukwekkende score van 41 punten, terwijl Valériane Tchirkounova de meisjescategorie domineerde met 27 punten.

In categorie 2 toonden Victor Bernardini (The National Golf Brussels) en Elisa Van Eygen (Ieper Open Golf) hun golftalent. Victor scoorde 38 punten bij de jongens, Elisa behaalde 30 punten bij de meisjes.

In de hoogste categorie 1 waren het Thomas Geukens (Golfclub Hasselt) en Tara Seutin (Rinkven Golfclub) die zegevierden. Thomas behaalde een brutscore van 12 punten en Tara speelde 8 punten.

GV-Junior U12-U14

Op dezelfde dag als de GV-Kids Trofee vond ook de finale van de GV-Junior U12-U14 plaats. De spanning en het spektakel bereikten een hoogtepunt, aangezien deze jonge golfers de kans kregen om te schitteren. De finale werd gespeeld over twee keer 9 holes in een knock-out-formule. De spelvolgorde werd bepaald op basis van de voorafgaande ranking, en het was de speler met het minste aantal slagen na 9 holes die de match won. In de categorie U14 Boys was het GV-topsportschool leerling Lucas Pauwels (Ternesse Golf & C.C.) die Vlaams Kampioen werd. Bij de U14 Girls won Sophie Custers (Spiegelven Golf). In de categorie U12 was Oliver Philips (Royal Keerbergen Golfclub) de winnaar bij de jongens en Loulou Fonteyne (The National Golf Brussels) bij de meisjes.

6382f70f cfea 4495 8039 f185a298f17f

Amateur Championship Golf Vlaanderen: de crème de la crème van de amateurs

Op 8 en 9 september vond het Amateur Championship Golf Vlaanderen plaats, een kampioenschap dat openstaat voor spelers met een handicap lager dan 6.4 (bij de mannen) en 9.4 (bij de vrouwen). Dit evenement bracht enkele van de beste amateurspelers van de regio bijeen. De spanning was om te snijden, en uiteindelijk waren het Callum Mclean en Mirthe Waumans, beiden van de Ternesse Golf & Country Club, die hun titels met trots wisten te verlengen. Callum speelde over 36 holes 4 slagen boven de baan. Mirthe speelde maar liefst 5 slagen onder de baan de eerste ronde en PAR in de finale ronde.